Ο Μάρκους Μπανκς ήρθε με… τράι άουτ, όπως επίσημα ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός. Ήταν τόσο σίγουρος για τον εαυτό του, που δεν το σκέφτηκε στιγμή. “Θα τους κερδίσω” είπε και μάλλον κάτι ήξερε, αφού από το πρώτο παιχνίδι έπεισε για την αξία του και -κατά τα φαινόμενα- κερδίζει το συμβόλαιο ως το τέλος της σεζόν (τουλάχιστον).

Κόντρα στην Καντού, όντας ανέτοιμος, πέτυχε 9 πόντους (3/6 δίπ., 3/4 βολές, 0/1 τριπ.), είχε 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, μόλις 1 λάθος, σε 17:08” συμμετοχής. Αυτά κατέγραψε η στατιστική, αν και ο Αμερικανός έκανε πολύ περισσότερα και κυρίως έδωσε τη δυνατότητα στον Αργύρη Πεδουλάκη να εμφανίσει πολλά διαφορετικά σχήματα και εικόνες στο παρκέ.

Ο ίδιος ο Μπανκς ήταν (δεν είναι σχήμα λόγου, ούτε υπερβολή) απογοητευμένος από την εμφάνισή του και το μόνο που αρκέστηκε να πει ήταν πως “μπορώ να κάνω πολύ περισσότερα πράγματα“. Δείγμα του ότι έχει βάλει προσωπικά πολύ ψηλά τον πήχη.

Η πρώτη εμφάνιση δεν είναι αντιπροσωπευτική για κανέναν παίκτη, είναι όμως ενδεικτική του τι μπορεί να κάνει και στον Παναθηναϊκό είναι έτοιμοι να επεκτείνουν το συμβόλαιο του Μπανκς.

Η προσθήκη του αλλάζει την εικόνα της περιφέρειας, αφού πλέον ο Πεδουλάκης έχει στα χέρια του πέντε παίκτες (Διαμαντίδη, Ούκιτς, Μπράμος, Κίτσεν, Μπανκς) και επικουρικά τον Ξανθόπουλο, για να “μοιράσει80 αγωνιστικά λεπτά.

Αφενός πέφτει ο μέσος όρος χρονικής συμμετοχής καθενός, αφού το παιχνίδι… μοιράζεται. Αφετέρου οι “πράσινοι” μπορούν να εμφανίσουν πολλούς διαφορετικούς σχηματισμούς, να βάλουν είτε τον Διαμαντίδη, είτε τον Μπράμος σε θέση “3” (αν και αυτά είναι σχηματικά, αφού στο σύγχρονο μπάσκετ δεν υπάρχουν θέσεις).

Πλέον λείπει ένα κομμάτι για να ολοκληρωθεί το παζλ: Ένα “4άριμε σουτ, για να γεμίσει και η γραμμή των ψηλών…