Η ενέργεια που έβγαλε η ομάδα του ήταν στοιχείο μείζονος σημασίας για την τελική επικράτηση, όπως υποστήριξε ο Αργύρης Πεδουλάκης μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στη Ρεάλ. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε, εκτός των άλλων, τόσο στην έλλειψη εμπειρίας που έχει η ομάδα του, όσο και για την αποφασιστικότητα που έδειξαν οι παίκτες του, ενώ, τέλος, αρνήθηκε να σχολιάσει τα μεταγραφικά σενάρια των τελευταίων ημερών.

“Ήταν ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από εμάς από την ενέργεια. Βγάλαμε πολλή ενέργεια και αυτό εκπορεύτηκε από τον κόσμο μας, που μας βοήθησε πολύ στις δύσκολες στιγμές, και τη συγκέντρωση των παιδιών. Ήταν πολύ αποφασισμένα. Μέσα από την άμυνα βάλαμε εύκολα καλάθια, ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο οπότε και πήραμε το μομέντουμ του παιχνιδιού. Κάποιες φορές η διάθεση είναι σημαντικότερη από την ικανότητα. Βρήκαμε καλάθια μέσα πό το αμυντικό μας κομμάτι”, ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος συνέχισε λέγοντας πως “δεν κρύψαμε ποτέ ότι τα δεδομένα είναι καινούργια.

Είναι εμπειρίες που τις αποκτάς στην πορεία. Δεν είναι μόνο η ικανότητα. Υπάρχει η πίεση του παρελθόντος και αυτό φαίνεται. Και με τη Χίμκι ήμασαν καλοί, αλλά σε δύο – τρία λεπτά μπορείς να καταστραφείς. Το είδαμε και σήμερα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου πέτυχαν τρία σερί τρίποντα στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου”.

Ενώ, μιλώντας για την… απειρία της ομάδας του τόνισε: “Παλιά η ομάδα είχε μεγάλο ροτέισον με έμπειρα παιδιά. Σήμερα δεν έχουμε την αντίστοιχη δυνατότητα. Έχουμε αρκετά παιδιά με λίγη εμπειρία, όπως ο Μπράμος, ο οποίος σήμερα έκανε εκπληκτική εμφάνιση. Αυτή τη στιγμή χτίζεται κάτι. Το παρελθόν είναι μεγάλο και αυτό βαραίνει τα παιδιά. Η διοίκηση προσπαθεί πάρα πολύ σε αυτή την κατάσταση.

Πρέπει να έχουμε υπομονή για να περπατήσουμε με την εμπειρία μας στην πορεία. Ουσιαστικά το παιχνίδι που μας “πληγώνει” μέχρις στιγμής είναι αυτό με τον Ίκαρο Καλλιθέας. Εκεί, όμως, που υστερούμε σημαντικά έναντι των υπόλοιπων ομάδων είναι το πνευματικό κομμάτι. Σήμερα μας βοήθησε πολύ ο κόσμος και αυτό μας έδωσε την απαραίτητη ώθηση.

Παράλληλα, ο “Άρτζι” αναφέρθηκε και στον τραυματισμό του Σοφοκλή Σχορτσανίτη: “Ο “Σόφο” είχε ενοχλήσεις στη μέση, αλλά έκανε ένεση το μεσημέρι. Και ο Τσαρτσαρής έκανε ένεση, δοκίμασε το πόδι του, αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει. Ουσιαστικά ο “Σόφο”… επιστρατεύτηκε για να παίξει στο σημερινό παιχνίδι”, και συνέχισε μιλώντας για τις ομοιότητες του αποψινού παιχνιδιού με αυτό του πρώτου γύρου:

“Είχαμε πει ότι θέλουμε να κατεβάσουμε τη Ρεάλ κάτω από τους 70 πόντους. Και, παράλληλα, για να ανέβουμε εμείς, έπρεπε να βάλουμε εύκολα καλάθια, τα οποία θα βρίσκαμε μέσα από την άμυνά μας. Τα παιδιά δεν έχουν την απαραίτητη εμπειρία προς το παρόν και γι αυτό ο Διαμαντίδης είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ηρεμούσε την ομάδα παίρνοντας πάντα τη σωστή απόφαση”.

Μπορούν, όμως, οι “πράσινοι” να λειτουργήσουν χωρίς τον Διαμαντίδη; “Επιβάλλεται να μάθουμε να παίζουμε και χωρίς αυτόν. Όπως όλοι οι παίκτες, έτσι κι αυτός θα περάσει περιόδους που μπορεί να μην είναι φορμαρισμένος. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Δεν υπάρχει η εμπειρία του παρελθόντος για να καλύψει τον κακό Διαμαντίδη. Για εμάς είναι το σημαντικότερο κομμάτι γιατί συνεισφέρει σε πολλούς τομείς”.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού συνέχισε απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι παίκτες του σήμερα έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο παίζοντας και για τον ίδιο: “Δεν υπάρχει αυτό. Τα παιδιά είναι επαγγελματίες. Υπάρχει καλή σχέση μεταξύ μας, καλή περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αλλά αυτό είναι παραφιλολογία”, ενώ μιλώντας για τη σημασία που θα έχει αυτή η νίκη στην ψυχολογία της ομάδας του μετά τα όσα γράφτηκαν το τελευταίο διάστημα, είπε:

Δεν διαβάζω τι γράφεται. Ό,τι σοβαρό προκύψει με ενημερώνει η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου της ομάδας και οι συνεργάτες μου. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα για έναν προπονητή να μην επηρεάζεται από το τι γράφεται και λέγεται. Αυτή η νίκη μας τονώνει ψυχολογικά, γιατί έχουμε πολλά παιδιά που παίζουν για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα“.

Τέλος, ο προπονητής του τριφυλλιού απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τη… μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού: “Είμαι εδώ για να μιλήσω για τα παιδιά και την προσπάθεια που έκαναν απόψε. Θα ήταν άκομψο να μιλήσω για οτιδήποτε άλλο. Κάποιος άλλος μπορεί να το κάνει αυτό. Εγώ όχι! Πρέπει να υπάρχει σεβασμός απέναντι στα παιδιά που έπαιξαν απόψε και προσπάθησαν πολύ. Μιλάω μόνο γι αυτούς”.