Δείχνοντας για μια ακόμη φορά το κοινωνικό του πρόσωπο ο Παναθηναϊκός βρέθηκε κοντά στα παιδιά στο Πεκίνο, καθώς οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείο του “τριφυλλιού” έγιναν δεκτοί από τους νεαρούς αθλητές της Ακαδημίας ΥouCan. Τα παιδιά χειροκρότησαν την ομάδα ενώ έπαιξαν μπάσκετ με τους παίκτες και κατόπιν παρακολούθησαν την προπόνηση. Μάλιστα ο Δημήτρης Διαμαντίδης όπως και ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησαν στο ελληνόφωνο ραδιόφωνο (greek.cri.cn) του Πεκίνου για την εμπειρία τους.

“Είμαστε ευχαριστημένοι που βρισκόμαστε στην Κίνα και είναι σημαντική η ανταλλαγή ιδεών καθώς επίσης και η μάθηση της κουλτούρας άλλων λαών” είπε ο Αργύρης Πεδουλάκης και πρόσθεσε: “Έχω ξαναπεί ότι η φιλοσοφία του ελληνικού μπάσκετ ταιριάζει απόλυτα με την Κινέζικη κουλτούρα καθώς βασίζεται στην συνεργασία, στην ομαδικότητα και στην πειθαρχία. Ο καλύτερος παίκτης μας είναι η ομάδα”.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης δήλωσε μεταξύ άλλων: “Είναι η πρώτη μου φορά στην Κίνα κι ομολογουμένως είναι ξεχωριστή εμπειρία”. Σε ερώτηση σχετικά με τον Πινγκ Σανγκ ο αρχηγός του Παναθηναϊκού επεσήμανε: “Είμαστε ευχαριστημένοι που τον έχουμε συμπαίκτη και δουλεύει καλά όπως η υπόλοιπη ομάδα”.

Τη Δευτέρα (16/9) η αποστολή του Παναθηναϊκού θα περάσει την τελευταία της μέρα στην Κίνα πριν επιστρέψει στην Αθήνα. Για τις 11 το πρωί (τοπική ώρα) έχει οριστεί προπόνηση ενώ στη συνέχεια (μετά το μεσημεριανό φαγητό) οι παίκτες θα είναι ελεύθεροι. Δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (16/9) θα αναχωρήσει η αποστολή από το Πεκίνο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη ενώ αναμένεται στην Αθήνα στις 9.05 το πρωί της Τρίτης (17/9).