Όπως σας είχαμε ενημερώσει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας, ο Παναθηναϊκός είχε ήδη ξεκινήσει να κινείται στην αγορά για την προσθήκη ενός γκαρντ κι ενός σέντερ με αθλητικά προσόντα, πάντα με την πρωτοβουλία των κινήσεων να ανήκει στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ο ισχυρός άνδρας των «πρασίνων», όμως, δε μένει εκεί και στο «στρατόπεδο» της ομάδας θεωρούν, ότι μία ακόμη προσθήκη για τη θέση «3», θα ήταν χρήσιμη εν όψει της κρίσιμης συνέχειας και ιδιαίτερα στην Ευρωλίγκα, προετοιμάζοντάς την ουσιαστικά για το σπουδαίο ματς του ΟΑΚΑ με την Φενέρμπαχτσε, στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου.

Για το λόγο αυτόν, η διοίκηση στράφηκε σε έναν παλιό της γνώριμο, τον Μάικ Μπράμος. Ο διεθνής φόργουορντ, ήταν ένας από τους «αφανείς ήρωες» στα δύο συνεχόμενα double  του 2013 και του 2014, με προπονητές αντίστοιχα τους Αργύρη Πεδουλάκη και Φραγκίσκο Αλβέρτη, αλλά το καλοκαίρι της δεύτερης σεζόν του, αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Η επιστροφή του, ωστόσο, δε θεωρείται απίθανη, μιας και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν πραγματοποιήσει επαφές, τόσο με την πλευρά του παίκτη όσο και με την ομάδα στην οποία αγωνίζεται τώρα, τη Βενέτσια.

Ο Μπράμος, μοιάζει θετικός στο να ξαναγίνει κάτοικος ΟΑΚΑ, αλλά οι Ιταλοί διαρρέουν πως δεν έχουν ιδιαίτερη επιθυμία να τον παραχωρήσουν. Λογικό, μιας και είναι από τους «ακρογωνιαίους λίθους» του ρόστερ τους, με μέσο όρο 8.9 πόντων, 3.4 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ ανά αγώνα στο ιταλικό πρωτάθλημα, καθώς και 10.8 πόντων, 4.3 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ στο Eurocup. Από τη στιγμή, όμως, που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δείχνει αποφασισμένος να τον φέρει ξανά στην Ελλάδα, τα δεδομένα «εμπόδια» μέχρι την επίτευξη συμφωνίας μπορούν να καμφθούν, αφού ο Μπράμος δε θα αρνείτο την εκ νέου συμμετοχή του στο ύψιστο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Η ελληνική ομάδα, πάντως, έχει μπροστά της άλλες 26 μέρες μέχρι το ματς με την Φενέρ, για να ολοκληρώσει τις διορθωτικές κινήσεις, τις οποίες έχει αποφασίσει να πραγματοποιήσει. Η υπόθεση αυτή, βέβαια, αναμένεται να λήξει πιο σύντομα, αλλά ο χρόνος υπάρχει, αν χρειαστεί να διερευνηθούν κι άλλες περιπτώσεις. Ούτως ή άλλως, ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί ως έχει μέχρι εκείνη τη μέρα και αυτό θα ήταν παράλογο να αλλάξει.