Δεν είναι κρυφό, ότι τις τελευταίες μέρες το ενδιαφέρον της διοίκησης του Παναθηναϊκού έχει εστιαστεί στην υπόθεση της παραμονής του Έλιοτ Ουίλιαμς στην ομάδα και την νέα σεζόν. Οι επιδόσεις του Αμερικανού γκαρντ, την κινητοποίησαν άμεσα και δρώντας συντονισμένα πάνω σε αυτό το ζήτημα, είναι πολύ κοντά στο να πετύχει το σκοπό της.

Συγκεκριμένα, παρά τη σκέψη του ιδίου για εύρεση συμβολαίου στο ΝΒΑ και το ενδιαφέρον άλλων ευρωπαϊκών ομάδων, οι «πράσινοι» έχουν καταθέσει στον ίδιο μια εξαιρετική πρόταση, με τις ετήσιες απολαβές του να μην αποκλείεται να ξεπερνούν αυτές του Νικ Καλάθη, ο οποίος έχει λαμβάνειν ένα ποσό περί τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Ο Ουίλιαμς, φαίνεται πως δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια τόσο δελεαστική πρόταση και ότι θα αγωνίζεται με το «τριφύλλι» στο στήθος και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Σημαντικό κομμάτι, ήταν αυτό της ρήτρας αποδέσμευσής του για ομάδα του ΝΒΑ μέσα στο καλοκαίρι (εφόσον έβρισκε πρόταση), με τον ίδιο να ζητά να τεθεί αυτός ο όρος στο συμβόλαιό του, αλλά τους ιθύνοντες να καταφέρουν να κάνουν «ντρίμπλα» και σε αυτό το θέμα. Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μια «ανάσα» από το να «δέσει» τον Έλιοτ Ουίλιαμς.