Αποστολή εξετελέσθη για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κατάφερε να προκριθεί στο Top 16 της Ευρωλίγκα χάρη στο σερί που δημιούργησε στον δεύτερο γύρο της πρώτης φάσης. Οι “πράσινοι” πήραν το εισιτήριο για το Top 16, το οποίο ξεκινά σε δύο εβδομάδες με την εντός έδρας αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, παρά τα ουκ ολίγα προβλήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν.

Δεν ήταν λίγες, άλλωστε, οι αγώνες στους οποίους το τριφύλλι αναγκάστηκε να παραταχθεί με απουσίες λόγω τραυματισμών ή… αλλαγών στο ρόστερ. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από αυτό των Στεφάν Λάσμε και Σοφοκλή Σχορτσανίτη δεν υπάρχει.

Ο Γκαμπονέζος φόργουορντ/σέντερ έκανε το ντεμπούτο του τη δεύτερη αγωνιστική απέναντι στην Καντού όντας, όμως, φανερά εκτός κλίματος αφού δεν είχε παρά λίγες ημέρες στη χώρα μας. Όσον αφορά τον “Σόφο”, ο θηριώδης σέντερ “πληγώθηκε” από έναν τραυματισμό στο πόδι που τον κράτησε εκτός μάχης από τις αναμετρήσεις με Καντού και Ολίμπια Λιουμπλιάνας.

Από κοντά και ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο οποίος αγωνίστηκε ανέτοιμος κόντρα στην Καντού στο Παλαντέζιο, ενώ δεν ακολούθησε την “πράσινη” αποστολή στην προχθεσινή αναμέτρηση με τη Χίμκι. Στην… εξίσωση μπαίνουν τόσο ο Άντι Πάνκο (εκτός με Καντού) και Μάρκους Μπανκς, που έκανε το ντεμπούτο του απέναντι στην ιταλική ομάδα.

Αν μάλιστα σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε την παρουσία του Χίλτον Άρμστρονγκ στο δυναμικό των Κυπελλούχων Ελλάδος για εφτά από τα δέκα παιχνίδια της πρώτης φάσης, τότε γίνεται αντιληπτό πως ο Αργύρης Πεδουλάκης τη δυνατότητα να δουλέψει όπως επιθυμούσε.

Παρόλ’ αυτά, το τριφύλλι έκανε το καθήκον του και, πλέον, απαλλαγμένο από το άγχος και με δεδομένη την μεταγραφική ενίσχυση μετά την άφιξη του Τζέισον Καπόνο και την διαρκή βελτίωση του Μάρκους Μπανκς προετοιμάζεται για τον μαραθώνιο των δεκατεσσάρων αγώνων του Top 16 όντας έτοιμο να συνεχίσει την εξαιρετική του πορεία και να πάρει την πρόκριση για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα.