Στον Παναθηναϊκό το πρόβλημα ανεύρεσης προπονητή δεν είναι μονοδιάστατο. Δεν έχει να κάνει μόνο με την αξία του επόμενου κόουτς, αλλά και με την αποδοχή του από τον κόσμο. Και αυτό το δεύτερο μέρος είναι απείρως δυσκολότερο από το πρώτο. Γιατί, όποιος προπονητής διαδεχθεί τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αν -έστω και στιγμιαία- συγκριθεί μαζί του δεν μπορεί παρά να χάσει.

Υπάρχει λύση. Ένα… τρελό σενάριο, που όμως καθημερινά κερδίζει πόντους για να υλοποιηθεί: Να προαχθεί σε πρώτο προπονητή ο αγαπημένος της εξέδρας, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους!

Υπάρχουν πολλά θέματα προς συζήτηση. Δεν έχει καθίσει ποτέ σε πάγκο ομάδας (ακόμα είναι ενεργός αθλητής), δεν έχει εμπειρία. Παράλληλα, ξέρει πολύ μπάσκετ, είναι από αυτούς που θα στηρίξουν κόσμος και διοίκηση, έχει σπουδαίο ευρωπαϊκό όνομα (ως προς τον σεβασμό των διαιτητών και όχι μόνο), “περνάει” εύκολα στον κόσμο.

Παράτολμο εγχείρημα, που όμως μπορεί να στηριχθεί και προπονητικά με ικανό βοηθό, ενδεχομένως και με έμπειρο τεχνικό σύμβουλο. Όλα αυτά είναι ακόμα σκέψεις, που ακούγονται, που κυκλοφορούν στους διαδρόμους της ΚΑΕ.

Απλά σημειώστε πως από τη στιγμή που έληξε η σχέση (γιατί δεν ήταν απλή συνεργασία) με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στον Παναθηναϊκό ειπώθηκε ανοιχτά προς κάθε κατεύθυνση πως ο επόμενος κόουτς θα είναι άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός στην “πράσινη” οικογένεια.