Ο Κιθ Λάνγκφορντ έχει γυρίσει ανάποδα την κλεψύδρα και έχει ξεκινήσει τη αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του στα παρκέ. Οπως αποκάλυψε σήμερα (7/8) ο Ρικ Πιτίνο κατά την αναχώρηση του Παναθηναϊκού για την Πόλη για το αυριανό (8/2) ματς με την Φενέρμπαχτσε, ο Αμερικανός γκαρντ απέχει μόλις μια εβδομάδα από το να ξεκινήσει να προπονείται πια κανονικά και να ανοίξει έτσι ο δρόμος για να επιστρέψει στην ενεργό δράση και στους αγώνες του τριφυλλιού.

Το χρονικό του τραυματισμού

Ο Κιθ Λάνγκφορντ είχε τραυματιστεί στις 21/12/2018 στο ματς με τη Αρμάνι στο ΟΑΚΑ. Ο Αμερικανός πήγε αμέσως για μαγνητική και την επόμενη μέρα (22/12) βγήκαν τα αποτελέσματα και ανακοινώθηκε ότι ο παίκτης έχει υποστεί θλάση στον προσαγωγό. Ως τότε ο τραυματισμός του φαινόταν ως μια… απλή υπόθεση.

Ελα, όμως, που δεν ήταν. Ο καιρός περνούσε και ο Λάνγκφορντ δεν έλεγε να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Ο Παναθηναϊκός τηρούσε σιγή ιχθύος.  Κάπου εκεί άρχισαν μπαίνουν ψύλλοι στ΄ αυτιά των δημοσιογράφων για το τι ακριβώς γίνεται με τον παίκτη και πως μια θλάση που φαινόταν αρχικά ότι θα τον κρατήσει περίπου 10 μέρες εκτός δράσης είχε αρχίσει να τραβάει τόσο πολύ.

Η αποκάλυψη του Πιτίνο

Ένα μήνα και δυο μέρες μετά τον τραυματισμό του ο Ρικ Πιτίνο έριξε φως στην υπόθεση και έκανε μια αποκάλυψη σοκ. Ο Αμερικανός προπονητής είπε ορθά κοφτά στις 24/1/2019 μετά την ήττα από την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. «Ο καλύτερός μας σκόρερ, ο Λάνγκφορντ, θα είναι πιθανότατα εκτός όλη τη σεζόν».

Την επόμενη μέρα (25/1/2019) ο Παναθηναϊκός πήρε θέση επί του θέματος και με ανακοίνωσή του τόνισε ότι η θλάση που είχε ο παίκτης εξελίχθηκε σε σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών: «Ο Κιθ Λάνγκφορντ υπέστη θλάση αριστερών προσαγωγών κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Αρμάνι Μιλάνο. Εξαιτίας αυτής, ευαισθητοποιήθηκε και η περιοχή των κοιλιακών μυών και πέραν της θλάσης παρουσίασε συμπτώματα ανάλογα εκείνων της κοίλης των αθλητών (sports hernia). Τα συμπτώματα αυτά δεν έχουν υποχωρήσει. Ο αθλητής έχει εξεταστεί από ειδικό επί της συγκεκριμένης πάθησης ιατρό, ο οποίος συνέστησε επιμονή στη συντηρητική αγωγή και την επανεξέταση του καλαθοσφαιριστή».

Ο Αμερικανός δεν ήθελε να μπει στο χειρουργείο και προτίμησε να την… παλέψει με συντηρητική αγωγή και θεραπεία που του υπέδειξε ειδικός χειρούργος στον οποίο κατέφυγε. Από τότε έδινε αυτό τον αγώνα. Αρχικά είχε πόνους, αλλά σιγά σιγά οι πόνοι υποχωρούσαν και άρχισε να κάνει ατομικές προπονήσεις και όπως φαίνεται όλα πάνε καλά και η επιστροφή είναι πια κοντά.