Στο πρόσωπο του Στέφαν Λάσμε (30, 2.04) βρήκε ο Παναθηναϊκός τον ιδανικό αντικαταστάτη του Μάικ Μπατίστ για τη θέση του σέντερ. Μετά τον Άντι Πάνκο, ο Λάσμε είναι έτοιμος να φορέσει και αυτός τα “πράσινα” και να αποτελέσει τον δεύτερο ξένο παίκτη του τριφυλλιού.

Ο 30χρονος φόργουορντ/σέντερ αυτή την περίοδο βρίσκεται στο Λας Βέγκας συμμετέχοντας στο σάμερ λιγκ του ΝΒΑ. Η πρόταση του Παναθηναϊκού, όμως, και η προοπτική της συμμετοχής στην Ευρωλίγκα και πάλι μετά το πέρασμά του από Παρτίζαν (2008-’09) και Μακάμπι Τελ Αβίβ (2009-’10) είναι ικανά να τον διατηρήσουν στην Ευρώπη αφού ο ίδιος δείχνει αποφασισμένος να μην κυνηγήσει το όνειρο της συμμετοχής στο ΝΒΑ για χάρη των Κυπελλούχων Ελλάδος.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών είναι δεδομένη και το μόνο που απομένει για να επισημοποιηθεί ο “γάμος” είναι η υπογραφή του συμβολαίου από πλευράς Λάσμε (αρχικά) και ΚΑΕ Παναθηναϊκός (εν συνεχεία). Αν όχι αύριο (19/07), τότε το αργότερο μέχρι την Παρασκευή (20/07) ο δυναμικός φόργουορντ/σέντερ αναμένεται να ανακοινωθεί από την “πράσινη” ΚΑΕ.

Την περσινή σεζόν ο Λάσμε αγωνίστηκε με τα χρώματα της -νεοφώτιστης στην Liga EndesaΟμπραντόιρο όντας ο ηγέτης της καθώς σε συνολικά 34 παιχνίδια μέτρησε κατά μέσο όρο 10.9 πόντους, 6.3 ριμπάουντ και 1.9 κοψίματα.

Το basketblog.gr πιστό στην τακτική του να μην υποκύπτει στην ονοματολογία της μεταγραφικής περιόδου συνεχίζει να ανακοινώνει τη συμφωνία μεταξύ παίκτη και ομάδας μόνο όταν το “φλερτ” είναι προχωρημένο…