Βραδιά με ανάμεικτα συναισθήματα ήταν η χθεσινή στο ΟΑΚΑ καθώς ο Παναθηναϊκός μπορεί να συνέτριψε την Άλμπα Βερολίνου με 82-58, αλλά δεν μπόρεσε να χαρεί την επιβλητική του εμφάνιση όσο ήθελε. Ο λόγος; Η εκτός έδρας νίκη που πήρε η Ουνικάχα Μάλαγα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ομάδα του Γιασμίν Ρέπεσα πέτυχε ακόμα ένα “διπλό” εκτός προγράμματος (σ.σ.: είχε προηγηθεί η νίκη στη Ρωσία επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και διατηρήθηκε σε απόσταση βολής από το τριφύλλι δίνοντας παράταση στην αγωνία της πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα.

Εξετάζοντας, όμως, τα δεδομένα με μεγαλύτερη ηρεμία είναι σαφές πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας στο “πράσινο” στρατόπεδο. Τουναντίον, οι Κυπελλούχοι Ελλάδος συνεχίζουν απρόσκοπτοι την πορεία τους προς τις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκα αφού, όπως και να το κάνουμε, τα πάντα εξαρτώνται από τους ίδιους.

Ο Παναθηναϊκός κρατά την τύχη του στα χέρια του, στοιχείο εξαιρετικά σημαντικό, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Κι αυτό γιατί οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη γνωρίζουν καλά πως ό,τι κι αν κάνει η Ουνικάχα Μάλαγα στις εναπομείνασες αγωνιστικές, όσο εκείνοι κερδίζουν, τότε δεν τους απασχολεί τίποτα.

Αυτό είναι, άλλωστε, κάτι που τόνισε χθες το βράδυ με δηλώσεις του ο προπονητής των “πρασίνων” (“Αυτό που πρέπει να κοιτάμε είναι τί κάνουμε εμείς“). Όπως και να χει, σενάρια συνομωσίας και… καταστροφής δεν χρειάζονται αφού όλα είναι υπό έλεγχο, όπως αποδείχθηκε χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ.

Κι αν οι εκτός έδρας νίκες της Ουνικάχα Μάλαγα κόντρα σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης είναι αυτές που την κρατούν στο κόλπο της πρόκρισης, δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί το γεγονός πως οι Ισπανοί έχουν μπροστά τους δύο εξαιρετικά δύσκολα παιχνίδια (ΤΣΣΚΑ Μόσχας εντός, Αναντολού Εφές εκτός).

Γιατί η ομάδα του Γιασμίν Ρέπεσα πρέπει να κάνει ακόμα μεγαλύτερες υπερβάσεις για να αγχώσει περισσότερο το τριφύλλι. Υπερβάσεις απέναντι σε δύο ομάδες που, πλέον, βλέπουν την πρώτη θέση του ομίλου να είναι ανοιχτή και δεν πρόκειται να αφήσουν την ευκαιρία που τους δόθηκε να πάει χαμένη.

Την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια στα οποία αναζητά μία νίκη. Γιατί, όπως φαίνεται, ίσως δεν χρειαστεί κάτι περισσότερο από μία νίκη στα τελευταία τρία παιχνίδια για να “κλειδώσει” η πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Και όπως έχει αποδείξει μέχρι σήμερα η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, όταν υπάρχει το “πρέπει” σε έναν αγώνα, τότε αυτός καταλήγει στα χέρια της.

Άλλωστε, για πόσο ακόμα θα συνεχίζονται τα παράλογα αποτελέσματα της Ουνικάχα Μάλαγα; Ή διαφορετικά, γιατί να μην ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός τον δρόμο της και πάρει το “διπλό” στη Μαδρίτη;