Η καριέρα του Ματ Λοτζέσκι στα παρκέ έχει πολλά λαμπερά κεφάλια με τίτλους, τρόπαια, διακρίσεις. Εχει όμως και πολλά δύσκολα και «πονεμένα» κεφάλαια. Κεφάλαια που θυμίζουν ιατρικό δελτίο, καθώς το στοιχειό των τραυματισμών συχνά πυκνά κάνει την εμφάνισή του και του κάνει την ζωή δύσκολη.

Ο Αμερικανός φόργουορντ θα αναγκαστεί να δει με τα… πολιτικά την μεγάλη μετωπική του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στις 13/2 στο ΟΑΚΑ στα ημιτελικά του Κυπέλλου, που κρίνει ουσιαστικά τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Ο Λότζο υπέστη θλάση δικέφαλου δεξιού μηριαίου στο παιχνίδι της περασμένης Παρασκευής (8/2) με την Φενέρμπαχτσε στην Πόλη και έτσι θα χάσει το ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους, ενώ θα μείνει για 3 με 4 εβδομάδες εκτός δράσης. Αυτό ήταν άλλο ένα κεφάλαιο στο ιατρικό δελτίο του παίκτη, το οποίο ξεφυλλίζει το Basketblog.

Η δεύτερη φετινή θλάση

Ο Λότζο είχε υποστεί ξανά θλάση φέτος, οπότε αυτή είναι η δεύτερη μέσα στην σεζόν. Ο Αμερικανός στις αρχές της αγωνιστικής χρονιάς (16/10/2018) είχε πάθει θλάση αριστερής γαστροκνημίας στο ματς με την Μπάγερν στην Γερμανία. Εμεινε στα «πιτς» λίγο πάνω από 2 εβδομάδες και έπαιξε ξανά στις 2/11/2018 στο ματς με την Μπούντουτσνοστ στο Μαυροβούνιο.

Οι τραυματισμοί πάντως, είναι ένα «πονεμένο» κεφάλαιο στην καριέρα του Λοτζέσκι.

Ρήξη οπίσθιου μηριαίου

Την σεζόν 2014-15 ο Λότζο επαιζε με τον Ολυμπιακό και υπέστη τον πρώτο σοβαρό τραυματισμό του. Όλα ξεκίνησαν στις 3 Νοεμβρίου του 2014 στο ματς των ερυθρόλευκων με τη ΑΕΚ. Ο Λοτζέσκι τραυματίστηκε σε μια ανύποπτη φάση που έβγαινε στον αιφνιδιασμό έχοντας απέναντι του τον Καρλ Ινγκλις που προσπαθούσε να τον μαρκάρει. Η διάγνωση ήταν ρήξη οπίσθιου μηριαίου και έμεινε 3 μήνες εκτός δράσης.

Το θέμα με την σπλήνα

Την σεζόν 2015-16 ο Λότζο φορούσε και πάλι την φανέλα του Ολυμπιακού. Η ατυχία του χτύπησε ξανά την πόρτα, αλλά όχι με έναν τραυματισμό. Τον χτύπησε με έναν παράξενο και απίστευτο τρόπο. Ο Αμερικανός κόλλησε έναν ιό, ο οποίος «χτύπησε» την σπλήνα του. Η φαρμακευτική αγωγή δεν τον βοηθούσε και μέχρι να βρεθεί λύση ο Λότζο είχε χάσει και πάλι 3 μήνες.

Τυχερός στην ατυχία του

Στην σεζόν 2016-17 (έπαιζε πάλι στον Ολυμπιακό) παραλίγο να πάθει μια τεράστια ζημιά. Στις 24/3/2017 ο Ολυμπιακός έπαιζε με την Ρεάλ στο ΣΕΦ. Λίγο πριν το τέλος του ματς ο φόργουορντ έπεσε στο παρκέ. Εδειχνε να έχει ζημιά. Οι πρώτες σκέψεις ήταν πως υπήρχε ενδεχόμενο να έχει πάθει ρήξη αχίλλειου στο αριστερό πόδι. Τελικά είχε υποστεί τενοντίτιδα σε δύο σημεία στον αχίλλειο τένοντα.

Οι πράσινοι τραυματισμοί

Την σεζόν 2017-18 ο Λοτζέσκι άλλαξε στρατόπεδο και φόρεσε την πράσινη φανέλα. Στο τριφύλλι μπορεί να μην έπαθε κάτι σοβαρό, αλλά οι τραυματισμοί δεν τον ξέχασαν. Στην πρώτη του χρονιά υπέστη αιμάτωμα στο πέλμα στο ματς με την ΑΕΚ και έμεινε ένα μήνα «εκτός».

Φέτος τον χτύπησαν δυο φορές οι θλάσεις.