Ο Ρικ Πιτίνο έσβησε από το… απουσιολόγιό του τα ονόματα των Νικ Καλάθη και Ιωάννη Παπαπέτρου, καθώς οι δυο παίκτες προπονήθηκαν κανονικά σήμερα (26/2) και ετοιμάζονται πυρετωδώς για το κρισιμότατο ματς με τη Γκραν Κανάρια στην Ισπανία (28/2). Ο αρχηγός ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που είχε στην μέση, ενώ ο Ελληνας φόργουορντ άφησε πίσω την ίωση που τον είχε ταλαιπωρήσει. Ετσι αμφότεροι μπήκαν από σήμερα στον ρυθμό της μάχης που περιμένει την ομάδα στα Κανάρια Νησιά, όπου το τριφύλλι θέλει τη νίκη για να παραμείνει στο παιχνίδι της 8άδας.

Αντίθετα με τους δυο παίκτες εκτός προπόνησης έμειναν σήμερα οι Ντεσόν Τόμας και Κιθ Λάνγκφορντ. Ο πρώτος δεν έχει ξεπεράσει ακόμα την ίωση που τον χτύπησε. Πήρε, όμως, εξιτήριο από το νοσοκομείο, είναι πολύ καλύτερα και όλα δείχνουν ότι θα προπονηθεί αύριο (27/2) και φυσικά θα ταξιδέψει την ίδια μέρα με την ομάδα για την Ισπανία. Και θα παίξει 100% κόντρα στην Γκραν Κανάρια. Οσο για τον Λάνγκφορντ, ο Αμερικανός δεν έχει τίποτα. Απλά ο Πιτίνο θέλησε να του δώσει μια ανάσα και έτσι δεν προπονήθηκε σήμερα απλά και μόνο για να ξεκουραστεί.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

Με μια προπόνηση στο ΟΑΚΑ ξεκίνησε σήμερα (26/2) το απόγευμα η προετοιμασία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ εν όψει της εκτός έδρας αναμέτρησης με την Herbalife Gran Canaria για την 24η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague (28/2, 22.00). Πέραν των Νίκου Παππά και Ματ Λοτζέσκι, εκτός προπόνησης έμειναν οι Ντεσόν Τόμας και Κιθ Λάνγκφορντ. Ο πρώτος ταλαιπωρήθηκε από ίωση, ωστόσο είναι καλύτερα και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ ο δεύτερος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και έκανε θεραπεία για λόγους ξεκούρασης. Κανονικά προπονήθηκαν οι Νικ Καλάθης και Ιωάννης Παπαπέτρου.