Ο κύβος ερρίφθη. Ο Ντίνος Μήτογλου θα παίξει την επόμενη χρονιά στην Armani Milano. Αυτό που διαφαινόταν τα τελευταία 24ωρα, οριστικοποιήθηκε σήμερα (20/6), καθώς ο διεθνής φόργουορντ ενημέρωσε τον Παναθηναϊκό ότι επέλεξε την πρόταση της ιταλικής ομάδας και θα μετακομίσει στο Μιλάνο για τα επόμενα δύο χρόνια.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη απώλεια του καλοκαιριού για τον νταμπλούχο Ελλάδας, καθώς ο Μήτογλου προοριζόταν ως ένας από τους παίκτες, γύρω από τους οποίους σκόπευαν να στηρίξουν οι “πράσινοι” την ομάδα της επόμενης σεζόν.

Ο 25χρονος φόργουορντ είχε τη σεζόν που πέρασε 9,3 πόντους (58% στα δίποντα, 30% στα τρίποντα, 71% στις ελεύθερες βολές) και 5,4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 34 αγώνες κανονικής περιόδου στην EuroLeague, Νούμερα αρκετά καλά, ώστε να προσελκύσουν την Armani.

Το θέμα είναι πλέον τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει μπροστά του και ένα άλλο, ακόμα μεγαλύτερο “στοίχημα”: να κρατήσει στα πράσινα τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Κάτι που μόνο εύκολη υπόθεση δεν φαντάζει, με την Anadolu Efes να ασκεί ασφυκτικό πρέσινγκ στον αρχηγό του “τριφυλλιού”.