Για την εξέλιξη της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού, η οποία συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς υπό τις… τηλεφωνικές οδηγίες του Σάσα Τζόρτζεβιτς, μεταφερόμενες από το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο στους παίκτες, ενημέρωσε ο Μίλαν Μίνιτς. Ο βοηθός του Σέρβου κόουτς, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων του Τύπου που βρέθηκαν στο Καρπενήσι και στο μέρος όπου οι «πράσινοι» πραγματοποιούν την προετοιμασία τους, τόνισε πως μέλημα απάντων είναι η πλήρης κατανόηση και η εφαρμογή της νοοτροπίας που θέλει να περάσει στην ομάδα.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα της προετοιμασίας μας. Την πρώτη εβδομάδα δουλέψαμε  πολύ καλά με τους μικρούς. Αρχίσαμε τη δεύτερη εβδομάδα βλέποντας τα αποτελέσματα των εξετάσεων και των εργομετρικών τεστ σχετικά με το τι λείπει από το σώμα του κάθε παίκτη. Πλέον, δουλεύουμε πάνω σε αυτό».

«Ξέρουμε ποιος είναι ο πρώτος προπονητής. Μιλάμε κάθε μέρα και έχουμε καλή συνεργασία. Εκείνος είναι συγκεντρωμένος σε δύο ομάδες και δεν θέλει να χάνει ούτε τον Παναθηναϊκό ούτε την Εθνική Σερβίας. Εμείς είμαστε εδώ για να βγάλουμε την προετοιμασία. Δουλεύουμε σκληρά. Έχουμε σήμερα δύο πολύ δυνατές προπονήσεις, αύριο ρεπό και μετά ένα τριήμερο δυνατό πριν πάμε στην Αθήνα. Βασικό μας μέλημα είναι να μπούμε στη νοοτροπία του κόουτς, ενώ θέλουμε μέσα από την ατομική προπόνηση όλοι οι παίκτες να είναι έτοιμοι ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Προβλήματα μικρά έχουμε και από πέρσι, αλλά θα φτιάξουν  μέσα από το ατομικό πρόγραμμα. Μέσα από το ταλέντο που έχουμε να βγει ποιότητα».

Για το ότι δεν υπάρχει προπόνηση στο στίβο, είπε: «Αυτή είναι η φιλοσοφία του κόουτς. Τρέχουμε καθημερινά. Πέρσι με την Εθνική Σερβίας είχαμε αποτελέσματα.  Να ξέρετε ότι το γήπεδο τρέχουμε παραπάνω απ’ ό,τι θα τρέχαμε έξω. Μόνο που εδώ τρέχουμε με μπάλα και οι παίκτες το αγαπούν αυτό. Είναι πιο εύκολο για εκείνους. Πιο ευχάριστο».