Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και ο Τζέημς Γκίστ τόνισαν πως η ομάδα χαλάρωσε για αυτό το παιχνίδι έγινε ντέρμπυ, ενώ αναφέρθηκαν στο χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα.

Μαυροκεφαλίδης:

«Χαλαρώσαμε και ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια καλή ομάδα με ταλέντο. Παίζουν πολύ καλά. Αλλαξε η βασική πεντάδα και ήταν λογικό να χαλαρώσουμε. Έβαλαν μερικά σουτ, εμείς δεν τα καταφέραμε και έτσι κύλησε το ματς.

Η συγκέντρωση και το πάθος ήταν τα «κλειδιά» για τη νίκη. Ήταν σημαντική νίκη, γιατί μ’ αυτό το παιχνίδι αλλάζει η κατάσταση για μας. Καλύτερα που ήρθε έτσι το ματς, για να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα.

Πρώτα απ’ όλα είναι ένας «κύκλωπας» (ο Μαριάνοβιτς). Είναι ψηλός με μεγάλα χέρια και όσο κι αν τον σπρώξεις, μπορεί να κερδίσει τη μπάλα. Έχει καλή επαφή με την μπάλα»

Γκίστ:

«Ξεκινήσαμε με μεγάλη ενέργεια. Είχαμε το παιχνίδι στα χέρια μας, όμως χαλαρώσαμε. Είναι δύσκολο όταν παίρνεις τόσο μεγάλο προβάδισμα από νωρίς. Στο ξεκίνημα της σεζόν είχαμε ανάλογο πρόβλημα.

Όλες οι ομάδες παίζουν για 40 λεπτά. Με μεγαλύτερες ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης και όχι μόνο, θα είχαμε χάσει σήμερα. Στο τέλος καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι και να πάρουμε τη νίκη, χάρη στα ριμπάουντ και τη δυνατή άμυνα που παίξαμε.

Ξεκινήσαμε το παιχνίδι ως ομάδα. Κάναμε μεγάλο σερί στο ξεκίνημα και το προβάδισμα ήταν μεγάλο. Όταν μείναμε πίσω στο σκορ, διατηρήσαμε τη ψυχραιμία μας και δουλέψαμε ξανά ως ομάδα και αυτό ήταν το κλειδί. Πρέπει να παλέψουμε και δείξαμε χαρακτήρα σήμερα όταν το παιχνίδι… στράβωσε.

 Πηγαίνουμε βήμα – βήμα. Κοιτάμε τώρα την ΑΕΚ και μετά το ματς με την Μακάμπι. Πρέπει και εκεί να παίξουμε ως ομάδα. Θα είναι μεγάλο παιχνίδι. Η Μακάμπι θέλει τη ρεβάνς μετά την ήττα της. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στην ΑΕΚ».