Το Basketblog.gr βρέθηκε στο ΟΑΚΑ και πήρε… άρωμα Ευρωλίγκας. Είδε τον ανανεωμένο Παναθηναϊκό του Ντούσκο Ιβάνοβιτς να προετοιμάζεται για την πρεμιέρα κόντρα στην πρωταθλήτρια Πολωνίας Τούροβ, τους παίκτες του με αρκετά καλή διάθεση και ανεβασμένο ηθικό μετά την πρώτη μεγάλη νίκη της σεζόν με τον Ολυμπιακό, και τον Τζούλιαν Ράιτ να πραγματοποιεί την πρώτη του προπόνηση με την πράσινη φανέλα.

Την απόκτησή του επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Μαυροβούνιος τεχνικός, προσθέτοντας πως ο Αμερικανός σέντερ, θα είναι κανονικά στην αποστολή ενόψει Τούροβ. Αναλυτικά, ο κόουτς του Παναθηναϊκού, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, είπε: “Αρχίζει η Ευρωλίγκα και είμαστε πανέτοιμοι. Είναι πολύ δύσκολη διοργάνωση και ο όμιλός μας από τους πιο δυνατούς. Πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι, αφού παίζουμε σε μια ομάδα που παίζει πάρα πολύ καλά. Αυτή την στιγμή όλη η Ευρώπη ξέρει πώς παίζει η Τούροβ. Παίζει πάρα πολύ καλό επιθετικό μπάσκετ και το έχει αποδείξει. Εχει πάρα πολύ καλούς σουτέρ και τρέχει πολύ μέσα στο γήπεδο και θα παίξει χωρίς καμία απολύτως πίεση. Ο Ράιτ θα είναι στην ομάδα και αν κρίνω ότι πρέπει να παίξει, θα παίξει. Σημασία έχει η ομάδα και όχι ο Τζούλιαν Ράιτ”.

Το ίδιο έκανε και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με επίσημη ανακοίνωσή της: “Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Τζούλιαν Ράιτ. Ο Αμερικανός τίθεται στη διάθεση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς για το αυριανό παιχνίδι με την Τούροβ.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Τζούλιαν Ράιτ, τόνισε: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί βρίσκομαι σε μια ομάδα η οποία δουλεύει σκληρά και προσπαθεί διαρκώς να γίνεται καλύτερη, όπως διαπίστωσα στις ημέρες που βρίσκομαι εδώ. Αυτή είναι και η δική μου ταυτότητα ως παίκτης. Δηλαδή να προσπαθώ σκληρά στην άμυνα και να κάνω ό,τι λέει ο προπονητής μου. Είχα την ευχαρίστηση να παρακολουθήσω και την όμορφη ατμόσφαιρα στον αγώνα με την Κηφισιά. Ανυπομονώ να αρχίσω”.  

Ο Τζούλιαν Ράιτ γεννήθηκε στο Σικάγο στις 20 Μαΐου του 1987 και έχει ύψος 2,03μ. Είναι απόφοιτος του Κάνσας, όπου πραγματοποίησε δύο πολύ καλές σεζόν (μέχρι το 2007) και εν συνεχεία βρέθηκε στους Χόρνετς οι οποίοι και τον επέλεξαν στο Νο13. Παρέμεινε εκεί μέχρι το 2010, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στους Τορόντο Ράπτορς. Συνολικά έχει λάβει μέρος σε 231 ματς στη regular season του NBA με μέσο όρο 3.9 πόντους και 2.3 ριμπάουντ, ενώ έχει εμφανιστεί και 15 φορές στα playoffs του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου. Πρώτος ευρωπαϊκός σταθμός του Αμερικανού άσου ήταν η Μακάμπι Ρισόν (2012-2013), ενώ την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στη ρωσική Κράσνιε Κρίλια. Με τη ρωσική ομάδα είχε 8 συμμετοχές στη VTB League μετρώντας 15.3 πόντους, 9.9 ριμπάουντ και 2.1ασ. κατά μέσο όρο σε 32:28 λεπτά ανά αγώνα”. 

Με τον Λευτέρη Μποχωρίδη, που αναμένεται να ντεμποτάρει στην Ευρωλίγκα, να εξηγεί: «Ανυπομονώ να ζήσω το πρώτο μου παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Eυρωλίγκα. Πρέπει να μπούμε δυνατά από την αρχή και να μην τους αφήσουμε περιθώρια. Είχαμε κάποιες ατυχίες με τραυματισμούς μέχρι τώρα, ωστόσο επιστρέφουν κάποιοι παίκτες και πρέπει να δείξουμε καλύτερη εικόνα στο γήπεδο. Είναι η αρχή του ομίλου, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν πρέπει να μας επηρεάσει. Πρέπει να δείξουμε μέσα στο γήπεδο ότι είμαστε καλύτεροι και ότι το θέλουμε περισσότερο. Μας βοήθησε ψυχολογικά η νίκη επί του Ολυμπιακού, αλλά πρέπει να το αφήσουμε πίσω και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο ματς. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και τώρα σκεφτόμαστε μόνο την Τούροβ». Από πλευράς του, ο Τζέιμς Γκιστ στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, επισήμανε: “Χτίζουμε τη νέα ομάδα μας, χρειαζόμαστε κοντά τους οπαδούς μας, σεβόμαστε κάθε αντίπαλο”.

Τέλος, ο Έι Τζέι Σλότερ υπογράμμισε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που αρχίζει η Ευρωλίγκα. Είμαστε σε  έναν δύσκολο όμιλο κι ελπίζουμε να κάνουμε καλή αρχή, καθώς παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να νικήσουμε», δήλωσε αρχικά ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως «πρέπει να παίξουμε επιθετική άμυνα. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι κι όπως μας λέει κι ο κόουτς όλα ξεκινούν απ’ την άμυνα».

«Η πρώτη μου συμμετοχή είναι μία πρόκληση κι είμαι ενθουσιασμένος που αρχίζει η Ευρωλίγκα. Το ονειρευόμουν και το περίμενα πολύ καιρό».

«Ο κόουτς Ιβάνοβιτς και οι συμπαίκτες μου μού δίνουν αυτοπεποίθηση και μου λένε να σουτάρω όταν μπορώ κι αυτό θα προσπαθήσω να κάνω».

«Όλα τα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα είναι δύσκολα. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι κάποιο παιχνίδι είναι εύκολο».