Ο Παναθηναϊκός αποχώρησε νικητής από το Ρέθυμνο με τον Αργύρη Πεδουλάκη να στέκεται στην συγκέντρωση των παικτών του αλλά και στον Σχορτσιανίτη. “Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που σε βάζει να σκεφτείς πολύ για το πώς θα την αντιμετωπίσεις. Έπρεπε λοιπόν να είμαστε συγκεντρωμένοι από την αρχή και αυτό κάναμε. Το Ρέθυμνο είναι μια ομάδα που παίζει πολύ γρήγορα με περιστροφές, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση και αρέσκεται στο να σουτάρει πολύ” είπε αρχικά και πρόσθεσε: “Ο Σόφο έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι και μπορέσαμε μ’ αυτόν οδηγό να φτάσουμε σε μία εύκολη νίκη”.

Ο τεχνικός των “πρασίνων” αναφέρθηκε και στην αποχώρηση του Μπανκς από το γήπεδο πριν λήξει το ματς. Ο Αμερικανός αντιμετωπίζει κάποιο οικογενειακό πρόβλημα και έπρεπε να είναι στο ξενοδοχείο συγκεκριμένη ώρα και γι’ αυτό αποχώρησε: “Έπρεπε να φύγει, κάτι που γνωρίζαμε και το είχαμε συζητήσει πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Μας βοήθησε στο πρώτο ημίχρονο, για να ξεκουράσει και τους άλλους γκαρντ“.

Ο Γάιος Σκορδίλης υποστήριξε: “Ξέραμε ότι ο αγώνας μπορεί να κρύβει κινδύνους. Ο κ. Πεδουλάκης  μας είπε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε, μια κι είχαμε μόλις μία προπόνηση μπροστά μας. Ήταν θετικό για εμάς το γεγονός ότι έγινε εύκολο το παιχνίδι για την ομάδα μας. Σε ότι αφορά στον τελικό, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πως πρόκειται για ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι”.