Όταν ανήκεις στην οικογένεια του Παναθηναϊκού είναι δεδομένο πως στόχος αποτελεί αποκλειστικά και μόνο η κορυφή. Η φράση “one choice” που είχε καθιερώσει, άλλωστε, ο προπονητής της εφηβικής ομάδας του τριφυλλιού, Κώστας Παπαδόπουλος, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Οι “πράσινοι” πέρα από μία ομάδα που πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχουν το προνόμιο να διαθέτουν και μία εξαιρετική μαγιά παικτών που βγαίνει από τα σπλάχνα τους. Η πολύ καλή δουλειά που γίνεται από τον νεαρό προπονητή της εφηβικής ομάδας είναι κάτι που γνωρίζουν άπαντες όσοι ασχολούνται με τις μικρές ηλικίες. Έχοντας, μάλιστα, μεγάλη προϋπηρεσία στο τριφύλλι, ο κόουτς Κώστας Παπαδόπουλος γνωρίζει καλά τι πρέπει να κάνει προκειμένου να δημιουργήσει παίκτες με σωστή νοοτροπία και επαγγελματική πειθαρχία.

Άλλωστε, η κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων, η τελική φάση του οποίου διεξήχθη στην Καβάλα, την περσινή σεζόν δεν θα σήμαινε τίποτα, αν δε συνοδευόταν από την δημιουργία παικτών που έχουν τα φόντα να σταθούν σε υψηλό επίπεδο.

Και για του λόγου το αληθές η βάση των παικτών που πήραν το τριφύλλι στις πλάτες τους και το οδήγησαν μέχρι την κορυφή της Ελλάδας βρήκε… με άνεση την επόμενη μπασκετική της στέγη. Και εξηγούμαστε…

Ο αρχηγός και αδιαμφισβήτητος ηγέτης του Παναθηναϊκού δεν ήταν άλλος από τον Φώτη Ζούμπο. Ο 19χρονος γκαρντ αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο της περσινής ξέφρενης σεζόν όντας ο “go to guy” στις δύσκολες στιγμές. Έχοντας ολοκληρώσει την θητεία του στους “πράσινους” δεν δυσκολεύτηκε να βρει το δρόμο προς την Α1, όπου θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν με τη φανέλα του Περιστερίου.

Ο “ιθύνων νους” του τριφυλλιού κατά την περσινή σεζόν, Γιάννης Καραμαλέγκος, αφού πρώτα “εξαργύρωσε” την εντυπωσιακή του αγωνιστική εξέλιξη με την κλήση του στην Εθνική Εφήβων, πήρε τον δρόμο της επιστροφής προς τον Αμύντα Δάφνης, με τα χρώματα του οποίου θα αγωνιστεί στο προσεχές πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Από εκεί και πέρα, ακόμα δύο παίκτες των “πρασίνων” βρήκαν… στέγη σε ομάδες της Α2 κατηγορίας. Ο λόγος για τους Γιώργο Δρακόπουλο και Κώστα Κακαργιά.

Ο πρώτος θα φορά τα… ροσονέρι τη νέα σεζόν καθώς ανήκει εδώ και περίπου δύο βδομάδες στην οικογένεια του Παγκρατίου κάνοντας τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα σε μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ελλάδας φιλοδοξώντας να συνεχίσει τις θετικές εμφανίσεις.

Όσο για τον δεύτερο; Κάνει όνειρα… ανόδου όντας μέλος της Νέας Κηφισιάς. Ο ύψους 1μ91 γκαρντ θα έχει την ευκαιρία να μπει από νωρίς στα… βαθιά και να μάθει από πρώτο χέρι τι πάει να πει πρωταθλητισμός και υψηλές προσδοκίες σε μία ομάδα που έχει δημιουργηθεί για να πρωταγωνιστήσει στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία.

Τελευταίους, αλλά σε καμία περίπτωση έσχατους, αφήσαμε τους… “ψηλούς” του τριφυλλιού, οι οποίοι πήραν την απόφαση να μπουν στο αεροπλάνο με προορισμό την Αμερική, συνεχίζοντας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού την καριέρα τους.

Ο -διεθνής με την Εθνική ΕφήβωνΚωστής Γόντικας θα δοκιμάσει την τύχη του στην δεύτερη κατηγορία του NCAA με το New York University θέλοντας να αφήσει και στο “Μεγάλο Μήλο” το στίγμα του.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Δημακόπουλος θα συνδυάσει σπουδές με μπάσκετ στο Cathedral High School του Λος Άντζελες, εκεί όπου θα προετοιμαστεί εν όψει της εισόδου του σε κάποιο κολέγιο την επόμενη σεζόν στοχεύοντας όσο το δυνατόν υψηλότερα.