Οι μύθοι του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης και Φραγκίσκος Αλβέρτης μπήκαν ξανά στο γήπεδο μαζί. Και όχι μόνο. Έπαιξαν και μπάσκετ. Οι εμβληματικοί αρχηγοί του Παναθηναϊκού και πλέον μέλη της διοίκησης της ομάδας, έπαιξαν μπάσκετ, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησαν στην κάμερα του ΟΠΑΠ και μίλησαν για όλα.

Αλβέρτης: «Καταδικασμένοι να είμαστε πάντα πρωταγωνιστές»

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης τόνισε ότι η ιστορία της ομάδας την… καταδικάζει (με την καλή και την αλληγορική έννοια, βέβαια) να είναι πάντα πρωταγωνίστρια και επισήμανε ότι είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά στόχος είναι να κρατηθεί η ομάδα εκεί που πρέπει: «Είναι μία δύσκολη χρονιά για όλους και ειδικά για εμάς που καλούμαστε να κρατήσουμε την ομάδα στο επίπεδο που θα μπορέσουμε την κρατήσουμε, με βάση τις οικονομικές της δυνατότητες. Δυστυχώς είναι μία δύσκολη περίοδος για όλα τα θέματα, κοινωνικά και αθλητικά. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε την ομάδα εκεί που πρέπει.

Είμαστε καταδικασμένοι να είμαστε πάντα πρωταγωνιστές. Από την άλλη πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Απλά είναι τα πράγματα. Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια. Η ομάδα αποτελείται από πολλά νέα πρόσωπα και χρειάζεται χρόνος. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, αποφασισμένοι και να δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι».

Ο «Φράγκι» έκανε αναφορά και στο «αιώνιο ντέρμπι» (9/10) με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και επισήμανε: «Κάθε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έχει την ιδιαιτερότητά του. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει. Είναι ένα από τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, το δεύτερο για την Ευρωλίγκα. Πάντα υπάρχει πίεση και ελπίζουμε να ανταποκριθούμε».

Διαμαντίδης: «Θεώρησα καθήκον μου να δώσω κι εγώ χέρι βοηθείας»

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε αρχικά για την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό σε νέο πόστο βέβαια: «Αυτή η ομάδα μου έχει προσφέρει πολλά και το θεώρησα καθήκον να είμαι ένας από αυτούς που θα βάλουν ένα  χέρι βοήθειας για να κρατήσουν την ομάδα σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο».

Για τους στόχους της ομάδας και το αύριο είπε: «Αυτή η ομάδα χτίστηκε για να παλεύει 100% και να βγάζει υγεία. Οφείλουμε να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την ομάδα στο επίπεδο που θέλουμε. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί γι’ αυτό».

Για την απουσία του κόσμου από τις εξέδρες λόγω του κορονοϊού ανέφερε: «Είναι μεγάλο πλήγμα για εμάς, ο κόσμος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας. Μας λείπει, αλλά πάνω απ’όλα πλέον είναι η υγεία. Ελπίζουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να τους δούμε ξανά στο γήπεδο».

Ο «3D» μίλησε και για το αν έχει περάσει από το μυαλό του να βάλει πάλι την… αθλητική περιβολή και να μπει στο παρκέ για να παίξει με την ομάδα: «Δεν το έχω σκεφτεί! Η σκέψη μου αφορά στο να βοηθήσουμε την ομάδα και τα παιδιά, για να παρουσιάσουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο γήπεδο».

 

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ, ΑΛΒΕΡΤΗ