Για το “φλέγον” ζήτημα της μετωπικής σύγκρουσης στην οποία φαίνεται να οδηγούνται FIBA και Euroleague, κλήθηκε να μιλήσει ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Τάκης Μπαλτάκος.

Μιλώντας στην κάμερα του ΟΤΕ TV στα πλαίσια τηλεοπιτικής συνέντευξης που παραχώρησε, ο Τάκης Μπαλτάκος, ερωτήθηκε για το πότε θα είναι σε θέση οι “πράσινοι” να δώσουν την οριστική τους απάντηση στην πρόταση για νέο 10ετές συμβόλαιο που τους έχει γίνει από την Euroleague(οι υπόλοιπες ομάδες που τους έχει προσφερθεί εγγυημένο συμβόλαιο έχουν υπογράψει), δηλώνοντας πως αρχές Δεκέμβρη θα έχει οριστικοποιηθεί η τελική απόφαση του “τριφυλλιού”, ενώ αναφορικά με το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ, προέβλεψε την δημιουργία μιας κλειστής λίγκας στα πρότυπα του ΝΒΑ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τάκης Μπαλτάκος:

Για την πρόταση που έχει γίνει στους “πράσινους”: «Mας ζητήθηκε να υπογράψουμε ένα δεκαετές συμβόλαιο, κάτι που είναι μεγάλη δέσμευση για τον σύλλογο και υπάρχει ποινή 10 εκατ. ευρώ αν κάποιος αλλάξει γνώμη και θέλει να σπάσει το συμβόλαιο. Δεν μπορούσαμε να πάρουμε αυτή την απόφαση σε ένα πρωινό. Μιλώ μόνο για τον Παναθηναϊκό, επομένως δεν μπορώ να πω γιατί οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες και ο Ολυμπιακός υπέγραψαν».

Για το πότε θα είναι έτοιμος να απαντήσει ο Παναθηναϊκός: «Στο τέλος Νοέμβρη, αρχές Δεκέμβρη θα έχουμε πάρει την τελική μας απόφαση».

Για το αν βλέπει πιθανό το ενδεχόμενο να φτιάξει τη δική της διοργάνωση η FIBA: «Θα είναι κακό για το μπάσκετ, όπως έγινε τη σεζόν 2000/2001, αλλά είναι πιθανό να δούμε τη FIBA να κάνει τη δική της λίγκα».

Για το ποιο πιστεύει πως θα μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ: «Το μέλλον θα είναι μια κλειστή λίγκα, όπως το ΝΒΑ. Αυτό είναι προφανές και προς τα εκεί πάνε τα πράγματα. Δεν ξέρω αν η Euroleague ή η FIBA θα την κάνει αυτή τη λίγκα, αλλά στο τέλος θα υπάρχει μια κλειστή λίγκα, κάτι που θα είναι καταστροφικό για τα εθνικά πρωταθλήματα».