Οι ΝτεΜάρκους Νέλσον και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος βρέθηκαν στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου, στα πλαίσια του προγράμματος “One Team – Basketball is Everywhere” της Euroleague.

Ο Αμερικανός γκαρτν επισκέφθηκε το Κατάστημα στις 29/4, ενώ ο Έλληνας φόργουορντ στις 5/5, ακολουθώντας τους Γιώργο Διαμαντάκο, Μιχάλη Λούντζη, Γιώργο Παπαγιάννη και Αντώνη Κόνιαρη. Οι δύο άσοι των πράσινων έπαιξαν μπάσκετ με τα παιδιά αλλά κυρίως τους έδειξαν πώς να συνεργάζονται και να δουλεύουν ομαδικά.

Νέλσον: «Τιμή και ευλογία»

«Είναι τιμή και ευλογία για μένα να βρίσκομαι εδώ. Χαίρομαι πολύ τόσο για το project Basketball is Everywhere, όσο και για την πρωτοβουλία του Παναθηναϊκού. Υπάρχουν πολλοί νεαροί που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το νόμο. Παίζοντας μπάσκετ και μιλώντας μαζί τους για θέματα όπως αυτό (σ.σ. καταπολέμηση του ρατσισμού), τους δίνουμε έμπνευση, ελπίδα, δύναμη να προσπαθήσουν να ξεφύγουν από τις καταστάσεις που έχουν μπλέξει και να παίρνουν καλύτερες αποφάσεις μεγαλώνοντας», δήλωσε ο Ντε Μάρκους Νέλσον, που είναι και επίσημος πρεσβευτής του προγράμματος και κατέληξε: «Πρόκειται πράγματι για μια εξαιρετική ιδέα. Δώστε ελπίδα στα παιδιά, να τους δείξουμε ότι υπάρχει καλύτερη ζωή, υπάρχουν πολλά που πρέπει να ζήσουν».

Χαραλαμπόπουλος: «Ξεχωριστό project»

Από την πλευρά του ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, τόνισε: «Συμμετέχω τα τελευταία χρόνια σε όλα τα project της One Team που κάνει η ομάδα μας, αλλά το φετινό πρόγραμμα Basketball is Everywhere είναι πραγματικά ξεχωριστό. Επισκεπτόμαστε ένα μέρος που προσωπικά δεν περίμενα ποτέ να παίξω μπάσκετ. Τα παιδιά συμμετέχουν με πολλή χαρά, προσπαθούν για το καλύτερο αποτέλεσμα και αδημονούν για την κάθε επίσκεψή μας. Αυτό το πρόγραμμα μας αλλάζει και εμάς τους ίδιους, σκεφτόμαστε πολλά θέματα πιο βαθιά, γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι, είναι μια πολύ μεγάλη εμπειρία».