Μεταξύ μας αυτός ο Αμερικανός στρατηγός και πολιτικός, ο Κόλιν Πάουελ είναι κομματάκι αχώνευτος, αλλά έχει πει κάποια λόγια αληθινά σοφά, που θα μπορούσαν να γίνουν μότο ζωής για όλους. Όπως εκείνη η περίφημη ατάκα του που λέει: «Ένα όνειρο δεν γίνεται πραγματικότητα μέσα από τη μαγεία. Χρειάζεται ιδρώτα, αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά για να γίνει πραγματικότητα». Ο Βαγγέλης Σακελλαρίου ζει το δικό του όνειρο στον Παναθηναϊκό. Ένα όνειρο, όμως, που δεν ήρθε με… μαγικά. Ηρθε όντως με σκληρή δουλειά, Δούλεψε, ίδρωσε ήταν αποφασισμένος κάποια μέρα να πετύχει και να φτάσει στο πιο υψηλό επίπεδο. Και η επιμονή και ο ιδρώτας του απέδωσαν καρπούς με την ονειρική μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Ο πράσινος γκαρντ μίλησε στο Basketblog για το όνειρό του, τους στόχους του τριφυλλιού και το DNA αυτής της ομάδας που είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί και να κερδίζει τα πάντα και αυτό θα κάνει και φέτος.

-Αν σου ζητούσαμε να περιγράψεις με έναν τίτλο τραγουδιού, αυτό που ζεις με την μεταγραφή σου στον Παναθηναϊκό, πιο θα διάλεγες; Μήπως το: «Ονειρο ζω»;

 «Ναι ταιριάζει το «Ονειρο ζω» ή το «Χέρια ψηλά». Ολα αυτά τα τραγούδια. Η καλύτερα μου πάει πιο πολύ εκείνο που έλεγε ο Πορτοκάλογλου, το: «Μαζί έλα πάνω απ’ τα σύννεφα». Είναι σίγουρα ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Όταν κάποιος παίζει ακόμα και στην αλάνα με τους φίλους του κάνει όνειρα. Κι εγώ έκανα όνειρα και να που τα είδα να γίνονται πραγματικότητα. Παίζω στον Παναθηναϊκό. Τι πιο μεγάλο απ’ αυτό. Για μένα ο Παναθηναϊκός είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ευρωλίγκα την τελευταία 20ετία. Σίγουρα, όμως, το όνειρο δεν σταματάει εδώ. Ταυτόχρονα με την μεγάλη τιμή, έχεις και μεγάλες ευθύνες στο να μπορείς να ανταποκριθείς, στο να βοηθάς την ομάδα με όλες τις δυνάμεις σου και να φανείς κάθε μέρα και καλύτερο».

«Ανατριχιάζεις»

-Όταν άκουσες την πρόταση του Παναθηναϊκού τι ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες ή που είπες;

«Νομίζω ότι δεν σκέφτεται όταν γίνεται κάτι τέτοιο. Ανατριχιάζεις! Αρχίζεις να κάνεις flash back στην καριέρα σου. Πως όλα ήρθαν και έφτασες να ζεις μια τέτοια στιγμή, πως είναι να σου έρχεται μια τέτοια πρόταση. Και νομίζω ότι μετά ακολουθούν πολλά βράδια ξενυχτιού από τη χαρά σου».

-Σε τι επίπεδο έχει φτάσει η ομάδα σε αυτή την περίοδο, έχοντας πάντα υπόψιν ότι έλειπαν οι διεθνείς για μεγάλο διάστημα, οπότε δεν ήσασταν συνέχεια όλοι μαζί;

«Εγώ αυτό που πρέπει να πω πέρα από το αγωνιστικό επίπεδο, είναι ότι υπάρχει εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα. Δεν το έχω ξαναβρεί σε ομάδα. Ολοι με βοήθησαν από την πρώτη στιγμή στο να γίνω άμεσα κομμάτι του Παναθηναϊκού. Ολοι. Από το προπονητικό επιτελείο από τους συμπαίκτες μου. Σίγουρα δεν ήμασταν όλοι μαζί συνέχεια. Είχαμε διαστήματα που έλειπαν κάποια παιδιά λόγω Εθνικών ομάδων. Ολοι όμως, γυρίσαμε και δουλεύουμε για να είμαστε πανέτοιμοι στην έναρξη των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων».

-Ο Παναθηναϊκός είχε πέρσι ως φιλοσοφία την σκληρή άμυνα, άσχετα από το αν δεν του έβγαινε αυτό σε κάποια ματς, ενώ είχε και την φιλοσοφία μιας ομάδας που παίζει γρήγορο και θεματικό μπάσκετ και πάει σε μεγάλα σκορ στην επίθεση. Το ίδιο θα δούμε και φέτος;

«Σίγουρα έχουμε μια ομάδα με ένα σπουδαίο προπονητή, αλλά και σπουδαίους παίκτες μεγάλου βεληνεκούς. Ολα θα ξεκινάνε από την άμυνα, απ’ όπου πρέπει να πιέσεις, να πάρεις το ριμπάουντ, να τρέξεις στην επίθεση, όπου θέλουμε να παίζουμε γρήγορα και θεαματικά. Αυτό που θέλουμε όμως, πάνω απ’ όλα είναι να κερδίζουμε. Σημασία έχει η νίκη».

«Καταδικασμένοι να πρωταγωνιστούμε»

-Ταβάνι υπάρχει στον Παναθηναϊκό ή ταβάνι είναι ο ουρανός όπως λένε;

«Ο Παναθηναϊκός είναι πάντα καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί όλα τα τρόπαια. Είναι ένα τεράστιο μέγεθος ως ομάδα, έχει τεράστια ιστορία και δεν θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι αλλιώς. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίζει και να κερδίζει σε κάθε ματς. Είναι στο DNA του αυτό! Σίγουρα αυτό που θέλουμε είναι να κερδίζουμε. Είναι νωρίς, βέβαια, να λέμε από τώρα για τίτλους, αλλά είμαστε καταδικασμένοι να πρωταγωνιστούμε και θέλουμε όλα τα τρόπαια. Θα πάμε όμως, βήμα, βήμα. Ετσι πρέπει να σκέφτεσαι κάθε βήμα μιας διαδρομής και να μην έχεις το μυαλό σου μόνο στο τέλος της».

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν»

-Η ομάδα σίγουρα θα έχει δύσκολο έργο στην Ευρωλίγκα, αλλά εξίσου δύσκολη αποστολή θα έχει και εντός των τειχών, καθώς ο Ολυμπιακός δυνάμωσε ακόμα περισσότερο, η ΑΕΚ είναι πιο δυνατή από πέρσι.

«Δεν είμαι από τους ανθρώπους που κοιτάνε τι κάνουν οι άλλοι. Κοιτάω τα του οίκου μας. Απαξ και εμείς είμαστε καλά, και συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε τόσο υψηλό επίπεδο, δεν θα έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν»!

-Πόσο σημαντικό είναι για σας το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»;

 «Σίγουρα είναι μια ιδιαίτερη διοργάνωση για μας. Ενα τουρνουά αφιερωμένο στη μνήμη ενός αληθινά σπουδαίου και μεγάλου ανθρώπου. Ενός κορυφαίου παράγοντα. Ενός αληθινού “πατριάρχη” του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε στον σωστό δρόμο στο παρκέ και παράλληλα να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο μας αλλά να κάνουμε και τον Παύλο Γιαννακόπουλο από εκεί ψηλά να χαμογελάει και να ‘ναι περήφανος για την ομάδα».

-Ποια είναι η υπόσχεση που θέλεις να δώσεις στον κόσμο της ομάδας

«Ο Παναθηναϊκός έχει ένα σπουδαίο μπασκετικό κοινό που έχει αλάνθαστο κριτήριο. Δίνει φτερά στην ομάδαΜα την ίδια ώρα είναι και ένας κόσμος που δίνει την ψυχή του για την ομάδα, είναι πάντα δίπλα της και κάνει τα πάντα για να την βοηθήσει. Θέλουμε να τον κάνουμε περήφανο. Να του ανταποδώσουμε την τρομακτική αγάπη του, την μεγάλη υποστήριξη που μας δείχνει και όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε στο τέλος της χρονιάς όλους τους τίτλους».