Κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου και… την απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη, οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη θα επιδιώξουν να κατακτήσουν την τρίτη τους νίκη στο Top 16 της Ευρωλίγκα. Το γεγονός πως το τριφύλλι θα παραταχθεί χωρίς τον αρχηγό του αποτέλεσε το κεντρικό θέμα των δηλώσεων του Γιόνας Ματσιούλις λίγο πριν την αναχώρηση των “πράσινων” για το Βερολίνο.

“Θα έχουμε σαφώς δυσκολότερη αποστολή χωρίς τον Διαμαντίδη. Όλοι θα έχουμε παραπάνω δουλειά στο γήπεδο χωρίς αυτόν. Αυτό που πρέπει και αυτό που θέλουμε είναι το ίδιο: Να πάρουμε τη νίκη. Απέναντί μας θα βρούμε μια δυνατή ομάδα, η οποία παλεύει πολύ στα ριμπάουντ και θα πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι σε αυτόν τον τομέα.

Όπως επίσης θα πρέπει να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό. Ότι κι αν γίνει θέλουμε τη νίκη και θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτή, γιατί μας είναι απαραίτητη για τη συνέχεια”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λιθουανός φόργουορντ, ενώ ο Βασίλης Ξανθόπουλος απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει κούραση από τους συνεχόμενους αγώνες είπε:

“Υπάρχει κούραση, αλλά δεν νομίζω ότι είναι κάτι διαφορετικό σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Είμαστε επαγγελματίες και τα ξεχνάμε όλα όταν βγούμε στο παρκέ. Ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολη αποστολή, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει εύκολος αγώνας στο Top16. Έχουμε δει πολύ βίντεο, αναλύσαμε την αντίπαλό μας, ξέρουμε τι ομάδα θα αντιμετωπίσουμε.

Είναι μια ομάδα σκληρή και θα πρέπει να πάρουμε από το πρώτο λεπτό τον έλεγχο του ρυθμού, ώστε να αντέξουμε στο δυνατό τους παιχνίδι, να φανούμε εμείς πιο δυνατοί. Η Άλμπα έχει 10-11 παίκτες πολύ ποιοτικούς που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης”.

Τέλος, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα για το παιχνίδι με τους Γερμανούς, ο Κώστας Τσαρτσαρής υποστήριξε: “Θέλουμε και χρειαζόμαστε να πάρουμε τη νίκη. Παίζουμε σε μια σκληρή έδρα, απέναντι σε μια σκληρή ομάδα. Ανέκαθεν οι γερμανικές ομάδες έπαιζαν έτσι.

Εμείς με την έλλειψη του Δημήτρη θα έχουμε δύσκολο έργο, γιατί είναι για εμάς είναι μεγάλο κεφάλαιο η παρουσία του. Θα πρέπει να το αναπληρώσουμε το κενό. Και είναι ώρα να σηκώσουμε λίγο κεφάλι, γιατί παρά το ότι κερδίσαμε δύο αγώνες, δεν πραγματοποιήσαμε καλές εμφανίσεις. Θέλουμε και να παίξουμε ένα όμορφο παιχνίδι”.