Στο αεροπλάνο με προορισμό τη Σλοβενία αναχωρεί σήμερα η αποστολή του Παναθηναϊκού εν όψει της αυριανής αναμέτρησης με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας (26/10, 21:30). Το τριφύλλι θέλει να αφήσει πίσω του την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι “αιωνίων” και κόντρα στους Σλοβένους να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών. Εκτός αποστολής, πέρα από τους δύο “μικρούς”, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Γιώργο Διαμαντάκο, έμεινε και ο Γάιος Σκορδίλης.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης μιλώντας για την αυριανή αναμέτρηση τόνισε πως “έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Έχει πολύ καλό ρυθμό στο παιχνίδι της, έχει τρία πολύ καλά γκαρντ στην περιφέρεια, τα οποία ουσιαστικά κάνουν το παιχνίδι και έχει πολλές λύσεις και μέσα στη ρακέτα. Θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ σωστά στην άμυνα και ιδιαίτερα απέναντι στο δικό τους πικ εντ ρολ“, για να συνεχίσει λέγοντας:

“Στην επίθεση παίζουν μεγάλο ενθουσιασμό, έχουν μεγάλη ενέργεια και παίζουν με υπομονή όταν δεν βρίσκουν το εύκολο καλάθι, κάτι που τους κάνει αρκετά επικίνδυνους. Εμείς θέλουμε να βρούμε το ρυθμό μας και τους αυτοματισμούς μας και πιστεύω ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα παρουσιαζόμαστε καλύτεροι. Είναι καλό που παίζουμε δυνατά παιχνίδια νωρίς, γιατί παίρνουμε εμπειρίες και γινόμαστε καλύτεροι. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες”.

Από την πλευρά του, ο Σοφοκλής Σχορτανίτης, δήλωσε: “Προερχόμαστε από ένα δύσκολο ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό. Δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη, αλλά παλέψαμε ως το τέλος και δείξαμε ότι είμαστε μια πολύ μαχητική ομάδα. Τώρα αντιμετωπίζουμε την Ολίμπια εκτός έδρας. Θέλουμε την πρώτη εκτός έδρας νίκη μας στη διοργάνωση, αλλά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο θέμα του ρυθμού, γιατί συνήθως στην έδρα τους είναι πολύ δυνατοί. Θα πρέπει να ελέγξουμε αυτό το στοιχείο. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι σε κάθε αγώνα να γινόμαστε καλύτεροι“, ενώ ο Μάικ Μπράμος πρόσθεσε:

Είναι σίγουρα ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Ολίμπια είναι πάρα πολύ καλή ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες, παίζει στο γήπεδό της μπροστά στον κόσμο της. Σίγουρα θα πρέπει πολύ προσεκτικοί για να πάρουμε τη νίκη. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε αφήσει πίσω μας τον Ολυμπιακό. Το πρόγραμμά μας είναι πολύ δύσκολο, υπάρχουν συνεχόμενα παιχνίδια υψηλής επικινδυνότητας, αλλά θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό το πρόγραμμα και να κάνουμε το καθήκον μας.

Η Ολίμπια είναι ομάδα με καλό ρυθμό και θα πρέπει να τη βγάλουμε εκτός ρυθμού. Επίσης, σουτάρουν πολύ καλά από το τρίποντο, οπότε θα πρέπει να τους μειώσουμε το ποσοστό και τον αριθμό των σουτ από την περιφέρεια. Αν τα καταφέρουμε θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τη νίκη”.