Η μεγάλη αστοχία του Παναθηναϊκού από την περιφέρεια “πλήγωσε” το τριφύλλι απόψε απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Αυτό είναι κάτι που τόνισε και ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος, όμως, δεν έμεινε μόνο εκεί προσπαθώντας να εξηγήσει τα αίτια της ήττας.

Τα τρίποντα είναι το ένα μέρος του προβλήματος. Αξίζουν, όμως, συγχαρητήρια και στη Μπαρτσελόνα. Είναι μία σπουδαία ομάδα και δεν επρόκειτο να τα παρατήσουν. Δεν θα μας άφηναν να κερδίσουμε εύκολα. Η άμυνα ζώνης που έπαιξαν μας δυσκόλεψε γιατί άλλαξε τον ρυθμό. Πρέπει να γίνουμε πιο απλοί. Πιστεύω πως απόψε σκεφτόμασταν περισσότερο απ ότι έπρεπε. Κάποιες φορές το απλό είναι το καλύτερο”, δήλωσε αρχικά ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ, για να συνεχίσει σχολιάζοντας το αν υπήρχε άγχος στις “πράσινες” πλάτες: “Δεν ξέρω! Αισθάνομαι πως δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Η Μπαρτσελόνα έμεινε πιστή στο πλάνο της από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα.”

Τι χρειάζεται, όμως, το τριφύλλι για να πάρει το “διπλό” σε μία βδομάδα; “Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και να ακολουθήσουμε πιο πιστά το πλάνο που έχουμε. Ο πέμπτος αγώνας θα είναι πραγματική μάχη. Δεν είναι τίποτα λιγότερο. Η σειρά είναι ισόπαλη. Πρέπει να πάμε στη Βαρκελώνη αποφασισμένοι να κερδίσουμε”, κατέληξε ο Τζέιμς Γκιστ.