Οι κακές επιλογές στην επίθεση και η αδυναμία του Παναθηναϊκού να βρει ρυθμό στην επίθεση είναι τα κακώς κείμενα της αποψινής αναμέτρησης σύμφωνα με τον Ρόκο Λένι Ούκιτς. Ο Κροάτης γκαρντ του τριφυλλιού δήλωσε αρχικά πως “δεν πιστεύω ότι ήμασταν αγχωμένοι, όσο το ότι δεν είχαμε τις απαραίτητες “απαντήσεις” στην άμυνα ζώνης που έπαιξε η Μπαρτσελόνα. Είδαμε ότι το παιχνίδι δεν πήγε έτσι όπως το είχαμε σχεδιάσει και μετά όλοι μας προσπαθούσαμε να κάνουμε κάτι έξτρα”.

Ποια είναι η εξήγησή του για τα πολύ χαμηλά ποσοστά των Κυπελλούχων Ελλάδος στα σουτ τριών πόντων; “Το σουτ τριών πόντων είναι μόνο το αποτέλεσμα. Το θέμα είναι τι κάνεις για να σουτάρεις ένα τρίποντο. Κάποιες φορές ήμασταν ελεύθεροι, κάποιες μαρκαρισμένοι. Όταν, όμως, δεν ξεκινάς το παιχνίδι με τις σωστές επιλογές, τότε είναι δύσκολο να είσαι “ζεστός” στα κρίσιμα σημεία του αγώνα. Δεν βρήκαμε ρυθμό στο παιχνίδι. Αυτός πιστεύω πως είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίο δεν σκοράραμε από την περιφέρεια”.

Και κατέληξε αναλύοντας το τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός, αν θέλει να κερδίσει το πέμπτο παιχνίδι: “Πρέπει να βρούμε “απαντήσεις” στην άμυνα ζώνης της Μπαρτσελόνα. Αμυντικά δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο στα τρία πρώτα παιχνίδια, αλλά δεν ήμασταν και κακοί. Αυτό που πρέπει να κάνουμε καλύτερα είναι να έχουμε καλύτερες επιλογές στην επίθεση. Δεν υπάρχουν άλλα… κόλπα. Ξέρουν τα πάντα για εμάς. Ξέρουμε τα πάντα για αυτούς. Πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι. Αν παίξουμε όπως σήμερα, τότε δεν έχουμε πολλές ελπίδες”.