Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων στην αποψινή αναμέτρηση, όπως υποστήριξε με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Ο θηριώδης σέντερ επέστρεψε στο ΣΕΦ… ως αντίπαλος, αλλά η ατμόσφαιρα που του επεφύλασσε ο κόσμος των “ερυθρολεύκων” δεν τον προβλημάτισε ιδιαίτερα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αγωνιστικότητα που είχε το τριφύλλι στην αποψινή αναμέτρηση τονίζοντας:

“Αποδείχθηκε πως δεν ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι στα τελευταία λεπτά. Κοιτάμε μπροστά από εδώ και πέρα. Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Τίποτα δεν πρόκειται να είναι εύκολο. Όπως έχω πει πάρα πολλές φορές, πρέπει να κατανοήσουμε τη βαρύτητα αυτών των παιχνιδιών. Τη σημασία τους”, και συνέχισε αναφερόμενος στην ατμόσφαιρα του ΣΕΦ:

“Σε σχέση με τα παιχνίδια των περασμένων ετών, η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή. Ο κόσμος ήταν πολύ ήρεμος. Είναι ένα από τα πιο δυνατά ντέρμπι της Ευρώπης και με αυτό το σκεπτικό πρέπει να αγωνιζόμαστε. Αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά πως δεν μπορούμε να τελειώσουμε ένα τέτοιο παιχνίδι”.

Όσο για την αγωνιστική του ετοιμότητα; Ο “Σόφο” υποστήριξε: “Ο τραυματισμός μου ήταν πάρα πολύ σοβαρός. Υπάρχουν περιπτώσεις που παίκτες μένουν εκτός δράσης για έξι μήνες, αλλά εγώ ήμουν πολύ τυχερός. Χρειάζεται χρόνος για να επανέλθω. Θέλει δουλειά. Σήμερα κατάφερα να βοηθήσω σε ένα βαθμό, αλλά για να κερδίσουμε τέτοια παιχνίδια πρέπει να συμμετέχουν όλοι και να προσπαθούν σαν ομάδα”.