Πριν από λίγη ώρα, η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχώρησε για τη Μόσχα, όπου καλείται να αντιμετωπίσει σε δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με στόχο το «μπρέικ» που θα τον φέρει σε πλεονεκτική θέση για την πρόκριση στο Final-4 της Μαδρίτης. Νίκος Παππάς και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, στις δηλώσεις που έκαναν στα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», εξέφρασαν την πίστη που υπάρχει στις τάξεις του συνόλου του Ντούσκο Ιβάνοβιτς για την πρόκριση στην κορυφαία φάση της διοργάνωσης, με όποιο τρόπο κι αν αυτή η επιτυχία έρθει.

Ο Νίκος Παππάς, αρχικά, δήλωσε: «Η ΤΣΣΚΑ δείχνει να υπερτερεί, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς δεν θα παλέψουμε και ότι δεν έχουμε τις πιθανότητές μας. Υπό τις συνθήκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή θα είμαστε ικανοποιημένοι αν στο τέλος της σειράς σε δύο εβδομάδες θα έχουμε προκριθεί στο Final 4!

Δεν μας ενδιαφέρει αν θα πάρουμε νίκη στη Μόσχα. Αν θα γυρίσουμε με 2-0 ή με 0-2 ή αν θα προκριθούμε στο πέμπτο παιχνίδι. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να προκριθούμε στο Final 4. Αυτό είναι το βασικό».

Στη συνέχεια, για το γεγονός ότι τρεις νεαροί παίκτες βρίσκονται στην 13μελή αποστολή (Χαραλαμπόπουλος, Λούντζης, Παπαγιάννης), ανέφερε τα εξής: «Το ότι στην ομάδα υπάρχουν τρεις νέοι παίκτες κάτω των 18 χρονών αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία γι’ αυτούς ώστε να δείξουν ότι θα στηριχθεί η ομάδα επάνω τους τα επόμενα χρόνια. Είναι μεγάλη και πρωτόγνωρη  η εμπειρία που θα πάρουν σε ένα τέτοιο γήπεδο κόντρα σε αυτή την ομάδα».

Τέλος, έσπευσε να τονίσει ξανά το κλίμα αισιοδοξίας που υπάρχει μεταξύ παικτών και τεχνικού τιμ: «Αγωνιστικά ξέρουμε ποια είναι η ΤΣΣΚΑ και ειδικά μέσα στην έδρα της πόσο ισχυρή είναι, όμως εμείς θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν».

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, από την πλευρά του, είπε: «Έχω ζήσει και πέρσι αυτή τη σειρά, οπότε τα δύο νέα παιδιά είναι αυτά που θα έχουν τις καινούριες εμπειρίες. Στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει καμία ομάδα που να είναι αχτύπητη, άρα ούτε η ΤΣΣΚΑ είναι. Αυτό σημαίνει ότι θα παλέψουμε κάθε αγώνα.  Θα είμαστε ικανοποιημένοι αν γυρίσουμε με δύο νίκες από τη Μόσχα αν και γνωρίζουμε ότι η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη για εμάς. Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο είναι να προκριθούμε στο Final 4».