Έτοιμος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να επιστρέψει στην κορυφή παρουσιάστηκε στη media day της Ευρωλίγκα ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Ο θηριώδης σέντερ μίλησε για τον “οδηγό” Δημήτρη Διαμαντίδη, ενώ αναφέρθηκε και στη διάθεση που δείχνουν όλοι στον Παναθηναϊκό προκειμένου να φέρουν εις πέρας την αποστολή που τους έχει ανατεθεί.

“Συνεχίζω να δουλεύω σκληρά. Κάνω τη δουλειά μου, όπως κάθε άλλος. Ξέρω ποιος είναι ο ρόλος μου στην ομάδα. Δεν μπορώ να πω ότι άλλαξε κάτι”, δήλωσε λακωνικά για το τι άλλαξε από την παρουσία του στη Μακάμπι Τελ Αβίβ την τελευταία διετία και συνέχισε αναφερόμενος στις αυξημένες απαιτήσεις που υπάρχουν προς το πρόσωπό του:

“Έχω δουλέψει πάρα πολύ σκληρά. Όλος ο κόσμος ξέρει ποιος είναι το πρώτο βιολί στην ομάδα, και δεν είναι άλλος από τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Είναι η σημαία του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια. Αυτός θα οδηγήσει και οι υπόλοιποι θα τον ακολουθήσουμε. Ο καθένας θα βοηθήσει όσο μπορεί για να τα καταφέρουμε“.

Τι περιμένει να δει ο ίδιος από την ομάδα; “Το μόνο που περιμένω είναι να δω απ όλους προσπάθεια σε κάθε παιχνίδι, χωρίς να αφήνουμε τίποτα στην τύχη. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά“, για να καταλήξει σχολιάζοντας την εικόνα των “πράσινων” στα δύο φιλικά παιχνίδια που έγιναν στη Βουλγαρία κόντρα σε Ερυθρό Αστέρα και Μπαρτσελόνα:

“Είναι ακόμα νωρίς, υπήρχαν απουσίες. Δεν έχουμε βρει τα πατήματά μας ακόμα. Έλειπαν τα βασικά μας πλεϊμέικερ. Δεν είχαμε την ευχέρεια να δοκιμάσουμε διάφορα σχήματα και πιστεύω ότι απλά τα φιλικά στη Βουλγαρία ήταν πολύ καλά ώστε να δούμε κάποια λάθη, κυρίως στην άμυνα, και να δουλέψουμε προκειμένου να βελτιωθούμε”.