Η απειρία των περισσότερων μελών του Παναθηναϊκού έχει τονιστεί ουκ ολίγες φορές τη φετινή σεζόν. Αυτό, όμως, δεν δείχνει να επηρεάζει τους “πράσινους”, οι οποίοι διαγράφουν μία καθόλα εντυπωσιακή πορεία στην Ευρωλίγκα, με το “διπλό” στη Βαρκελώνη να αποτελεί το επιστέγασμα αυτής. Οι… “παλιοί” γνωρίζουν, όμως, πως η εκτός έδρας νίκη δεν λέει και πολλά, εφόσον δεν έρθει η πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Λονδίνου.

Γι αυτό το λόγο, άλλωστε, οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Κώστας Τσαρτσαρής έχουν αναλάβει να περάσουν το μήνυμα πως “τίποτα δεν έχει τελειώσει“. Οι δύο παίκτες του τριφυλλιού αποτελούν τον καλύτερο σύμμαχο του Αργύρη Πεδουλάκη στην προσπάθεια “προσγείωσης” των παικτών του.

Κι αυτό γιατί τόσο ο αρχηγός των “πρασίνων” όσο και ο υπαρχηγός είναι εξαιρετικά μετρημένοι στις δηλώσεις τους αποφεύγοντας τα βαρύγδουπα σχόλια αναφορικά με τη συνέχεια των πλέι οφ της Ευρωλίγκας και τις προσεχείς αναμετρήσεις με τη Μπαρτσελόνα. Αμφότεροι γνωρίζουν, άλλωστε, πως το πληγωμένο θηρίο είναι πολύ πιο επικίνδυνο αφού οι “μπλαουγκράνα” θα έρθουν στο ΟΑΚΑ προκειμένου να παίξουν τα ρέστα τους.

Τόσο στο παιχνίδι της Τρίτης (κυρίως) όσο και σε αυτό της Πέμπτης (δευτερευόντως) καθώς η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν έχει περιθώρια για νέα ήττα στα παιχνίδια που θα διεξαχθούν στην Αθήνα.

Το κλίμα, πάντως, το “πράσινο” στρατόπεδο μόνο… πανηγυρικό δεν είναι. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη δείχνουν να κατανοούν πως το Λονδίνο… απέχει πολύ ακόμα μέχρι να το δουν στον ορίζοντα, πόσω μάλλον από τη στιγμή που στο ΟΑΚΑ θα υποδεχθούν την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ τη φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα.

Ένα μαχητικό και ποιοτικό σύνολο που έχει αποδείξει πολλάκις την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο πως δεν έχει δυσκολίες να παίρνει μεγάλα “διπλά”, όπως αυτά κόντρα σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας (στην πρώτη φάση) και Ολυμπιακό (στο Top 16)…