Ο Oded Kattash δεν είναι μάγος. Αν ήταν, όλα θα του ήταν εύκολα. Θα έβγαζε το μαγικό ραβδάκι του, θα μεταμόρφωνε τον Παναθηναϊκό σε υπερομάδα σε χρόνο μηδέν και θα καθόταν αναπαυτικά να απολαύσει την δύναμη της μαγείας. Ο Ισραηλινός με το που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό, έβαλε κάτω τα πάντα και κατέληξε σε 5 βασικές κινήσεις που έπρεπε να γίνουν προκειμένου το τριφύλλι να γίνει ομάδα.

Ακόμα βέβαια υπάρχει δρόμος και κανείς δεν μπορεί να βγάλει σίγουρα συμπεράσματα. Όλα κρίνονται σε βάθος χρόνου. Φαίνεται όμως, ότι ο Παναθηναϊκός είναι άλλη ομάδα πλέον. Και η αλλαγή αυτή έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Ισραηλινού.

Ο Παναθηναϊκός επί Γιώργου Βόβορα είχε πολλά θέματα και τρομερές δυσλειτουργίες. Έπαιζε άμυνα με τα μάτια. Στην επίθεση όλοι ήθελαν από μια μπάλα και ο Nedovic έπαιρνε την μερίδα του λέοντος. Οι ψηλοί ήταν κομπάρσοι.

Ο Kattash έκανε 5 απλά πράγματα που έφεραν την αλλαγή.

1.Άμυνα με αλλαγές

Στην άμυνα επέβαλε την άμυνα με αλλαγές, έτσι ο Παναθηναϊκός δεν έμπαζε από την περιφέρεια όπως έμπαζε μέχρι να έρθει ο Ισραηλινός.

2.Ψηλά σχήματα

Επέβαλε τα ψηλά σχήματα. Αυτό κολλάει με το Νο 1 που είπαμε παραπάνω. Τα ψηλά σχήματα βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να παίζει άμυνα με αλλαγές. Η ομάδα δεν έχει πια περιφερειακούς που παίζουν άμυνα με τα μάτια και δεν μπορεί να την χτυπήσει και ο αντίπαλος με «μις ματς». Δεν μπορεί να την χτυπήσει εύκολα και με πικ ‘εν ρολ.

Μέσα σε όλα τα ψηλά κορμιά με τα μακριά χέρια στήνουν ένα  δάσος από χέρια μέσα στην πράσινη άμυνα. Έτσι ο αντίπαλος έχει θέμα και στο να γυρίσει την μπάλα. Επίσης στην επίθεση το τριφύλλι έχει ψηλά κορμιά, για να πάνε προς το καλάθι, να χτυπήσουν τα «μις ματς», ενώ το ύψος βοηθάει και στα ριμπάουντ.

3.Μοίρασμα ρόλων

Ο Kattash μοίρασε ρόλους. Ο κάθε παίκτης δεν μπορεί να κάνει εύκολα του κεφαλιού του. Όλοι έχουν τους ρόλους τους.

4.Συμμετοχή των ψηλών στην επίθεση

Οι ρόλοι έκαναν ανάμεσα στα άλλα την ομάδα να μην παίζει πια… μονόπαντα στην επίθεση. Ο καθένας έχει τον ρόλο του. Μα το πιο σημαντικό ρόλους πήραν και οι ψηλοί. Πήραν κομμάτι από το επιθετικό παιχνίδι και αυτό φαίνεται πια.

5.Εμπιστοσύνη στους παίκτες

Το 5ο καλό χαρτί του Ισραηλινού είναι ότι έδειξε στους παίκτες του ότι τους εμπιστεύεται όλους και αυτό τους τόνωσε και ο Παναθηναϊκός κέρδισε όλο το ρόστερ του . Ο Auguste που ήταν μόνιμα παρκαρισμένος στον πάγκο, πήρε τα λεπτά που του αναλογούν και βοηθάει. Ο Μήτογλου απέκτησε κεντρικό ρόλο. Τα παραδείγματα είναι πολλά.

Το μόνιμο πρόβλημα και το στοίχημα Nedovic

Η μόνιμη πληγή του Παναθηναϊκού στο «1» βέβαια, συνεχίζει να μένει ανοιχτή και να δημιουργεί προβλήματα. Ο Bray δεν μπορεί να παίξει στην Euroleague και η ομάδα είναι καταδικασμένη στην διοργάνωση να μην έχει κανονικό «άσο». Μάλιστα όλοι οι αντίπαλοι πιέζουν τα πράσινα γκαρντ σε όλο το γήπεδο και τα λάθη δίνουν και παίρνουν.

Ο Oded Kattash έχει να κερδίσει πάντως και ένα μεγάλο στοίχημα. Τον Nemanja Nedovic. Ο Σέρβος είναι πολύ μεγάλος παίκτης. Δεν θα είναι πια όμως, το πρώτο βιολί. Ειδικά τώρα που ήρθε ο Hezonja και ειδικά τώρα που βγαίνουν πολλοί παίκτες μπροστά στην επίθεση και αυτό αποδίδει.

O Nedovic πρέπει να αλλάξει κάπως τον ρόλο του. Να συνυπάρξει με τον Hezonja και τους άλλους παίκτες που έχουν σημαντικούς ρόλους στην επίθεση.

Ο Ισραηλινός και ο Σέρβος είναι έξυπνοι άνθρωποι και ξέρουν καλά πως αν συνεργαστούν ιδανικά, τα πάντα θα είναι ιδανικά και για εκείνους και για την ομάδα. Αν γίνει αυτό ο Παναθηναϊκός θα είναι ακόμα πιο δυνατός.