Μία ανάσα από το χάλκινο μετάλλιο έφτασε η Κροατία στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας καθώς αγωνίστηκε στον μικρό τελικό της διοργάνωσης όπου ηττήθηκε σχετικά άνετα από την Ισπανία. Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ομάδας του Γιασμίν Ρέπεσα ήταν ο γκαρντ του Παναθηναϊκού Ρόκο Λένι Ούκιτς ο οποίος σε δηλώσεις του εμφανίστηκε λυπημένος από το γεγονός ότι η η ομάδα του δεν μπόρεσε να πάρει ένα μετάλλιο, ενώ τόνισε ότι μετά την διοργάνωση είναι εξουθενωμένος σωματικά και ψυχολογικά.
 
”Κάναμε ένα βήμα μπροστά με την πρόκριση μας στα ημιτελικά, όμως λυπάμαι που δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο, διότι είχαμε τις δυνατότητες. Ρεαλιστικά, οι τρεις ομάδες που κατέκτησαν τα μετάλλια ήταν καλύτερες απο μας, όμως αυτό δεν περιορίζει την λύπη μας. Ειδικά για μένα, καθώς δεν έχω μπροστά μου δέκα ανάλογες διοργανώσεις, όπως ο Σάριτς”, είπε αρχικά για να συνεχίσει:
 
”Με βάση αυτό το αποτέλεσμα μπορούμε να χτίσουμε για το μέλλον. Είναι καλό για τους νεαρούς παίκτες ν’ αποκτήσουν νοοτροπία νικητή και είναι υπέροχο ότι καταφέραμε να εξασφαλίσουμε θέση στο επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Δεν γνωρίζω αν θα είμαι εκεί, είναι νωρίς για να προβλέψω κάτι τέτοιο. Αυτή την στιγμή είμαι εξουθενωμένος, σε αυτή την διοργάνωση κουράστηκα σωματικά και ψυχολογικά όσο σε ολόκληρη την σεζόν”.
 
Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του τόνισε ότι: ”Είναι πολύ όμορφο ότι καταφέραμε να κάνουμε τους Κροάτες να μας ξανά εμπιστευθούν. Μας βοήθησαν στους κρίσιμους αγώνες και τους ανήκει μερίδιο της επιτυχίας”.