Ο Ρικ Πιτίνο είναι ένας άνθρωπος με τρομακτικά κοφτερό μυαλό, απίστευτο χιούμορ και επικές ατάκες. Ειδικό αυτό το τελευταίο το έδειξε για άλλη μια φορά σε μια απίστευτη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο της ιστοσελίδας «Ringer», Τζον Γκονζάλεθ, ο οποίος δεν πήγε πίσω και «στόλισε» το σχετικό κομμάτι με πολλές μυθικές ατάκες.

Επικός ήταν και ο πρόλογος της συνέντευξης που ανέφερε: «Ο Πιτίνο βρίσκει τον εαυτό του στην Ελλάδα. Προπονώντας τον Παναθηναϊκό. Δουλεύει για αυτοτιτλοφορούμενο κακό σε ταινία Τζέιμς Μποντ και διασκεδάζει το νέο κεφάλαιο της ζωής του».

Το κείμενο είχε ως τίτλο: “Η εξορία του Πιτίνο”. Ο δημοσιογράφος ξεκίνησε την συνέντευξη από την ιστορία με τον φίλαθλο στο ΣΕΦ που είχε φτύσει τον Γιαννακόπουλο. Ο Πιτίνιο είπε: «Τον επικήρυξε». Ο δημοσιογράφος ρώτησε: «Τι εννοείς; Με αμοιβή;» για να πάρει την απάντηση του 66χρονου κόουτς: «Ναι, με αμοιβή. 10.000 ευρώ».

Στην συνέχεια ο δημοσιογράφος έκανε μια αναφορά στην ιστορία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στις αντιδράσεις του, σε κάποια «εκρηκτικά» post που έχει κάνει, στις τιμωρίες από την Ευρωλίγκα, ενώ λόγος γινόταν και για τον «πατριάρχη» της ομάδας Παύλο Γιαννακόπουλο.

«Είναι… γλυκός»

Ο δημοσιογράφος έκανε αναφορά και σε μια περίφημη φωτογραφία του διοικητικού ηγέτη του Παναθηναϊκού όπου ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φέρεται να καπνίζει στο νοσοκομείο. «Το νοσοκομείο του την… είπε γι’ αυτό», είπε ο Πιτίνο, ο οποίος στην συνέχεια ξεκαθάρισε ότι ο Γιαννακόπουλος είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος: «Είναι αλήθεια γλυκός (σ.σ.: χρησιμοποίησε την λέξη «sweetheart»).

Οι φίλαθλοι και το γεύμα στον… Ολυμπιακό

Ο Πιτίνο έκανε ειδική αναφορά και στον κόσμο της ομάδας και είπε με τον δικό του τρόπο. «Μοιάζουν με τους υποστηρικτές του Κεντάκι, αλλά με στεροειδή»!

Ο Αμερικανός θυμήθηκε και μια φορά που βγήκε για ένα γεύμα με τον Μάνο Παπαδόπουλο, ο οποίος ξαφνικά του είπε ότι μάλλον διάλεξαν λάθος εστιατόριο, καθώς ο ιδιοκτήτης ήταν Ολυμπιακός!

«Εγινα Ελληνας»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε και για την Αθήνα, αλλά στάθηκε πολύ στις αντιδράσεις αγάπης από τον κόσμο και τόνισε: «Περνάω πολλές νύχτες με ανθρώπους που δεν ξέρω. Κάποια στιγμή, μιλούσε με κάποιον όλο το βράδυ για μπάσκετ. Στο τέλος, αφού χαιρετηθήκαμε, με φίλησε κάθε μάγουλο. «Έγινα Έλληνας τώρα», σχολίασε ο Πιτίνο.

Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον 66χρονο κόουτς και για το αν ο Γιαννακόπουλος είναι ένας σκληρός άνθρωπος εκτός γηπέδου διότι έχει καλλιεργήσει ένα σκληρό προφίλ και ο Αμερικανός απάντησε: «Νομίζω ότι έχει δημιουργήσει ένα στυλ εξαιτίας του Σημαδεμένου. Αλλά στην πραγματική ζωή ο Δημήτρης είναι επιχειρηματίας. Θα τον γνωρίσεις».

Ο πόλεμος και το εσώρουχο

Ο Πιτίνο μίλησε και για τα αιώνια ντέρμπι και τόνισε ότι είναι ένας: «Γαμ… πόλεμος», ενώ ρωτήθηκε και για το περιστατικό με το κόκκινο εσώρουχο που άφησε στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά τον επεισοδιακό ημιτελικό του Κυπέλλου και επισήμανε ότι ο διοικητικός ηγέτης του τριφυλλιού κατάλαβε ότι έκανε λάθος: «Ένιωσε άσχημα για τη συμπεριφορά του, σχεδόν ντροπιασμένος».

*Η συνέντευξη του Ρικ Πιτίνο στο «Ringer» ΕΔΩ.