Μην τρελαθούμε κι όλας. Ο Σον Κιλπάτρικ έχει φτιάξει ένα σημαντικό όνομα από την θητεία του στο ΝΒΑ και δεν πρόκειται για κάποιον γκαρντ της… σειράς. Κάποιον γκαρντ από τα… καλαθάκια. Από την άλλη, όμως, όσοι θριαμβολογούν ήδη από τώρα μετά το ντεμπούτο του στο ματς με την Κύμη και τον θεωρούν με σιγουριά κάτι ανάμεσα σε Μάικλ Τζόρνταν και Στεφ Κάρι μάλλον είναι στα πρόθυρα της τρέλας ή της ασχετοσύνης.

Ο Κιλπάτρικ είναι σπουδαίος γκαρντ. Πολύ σπουδαίος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι δεν ήξερε καν το ονόματα των συμπαικτών του, είναι σε απραξία από το καλοκαίρι και δεν ξέρει καθόλου το ευρωπαϊκό μπάσκετ, αφού όλα του τα αγωνιστικά χρόνια τα είχε περάσει στις ΗΠΑ, αλλά παρόλα αυτά ήταν εξαιρετικός απέναντι στην Κύμη στο ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό. Οι αριθμοί του τα λένε όλα. Είχε 20 πόντους με 2/2 βολές, 3/4δ δίποντα, 4/7 τρίποντα, πήρε 3 ριμπάουντ, έδωσε 1 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα και είχε μόλις 1 λάθος σε 23΄.09΄΄!

Υπάρχουν όμως, κάποιες σημαντικές παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψιν.

Κατ’ αρχάς (και το λέμε αυτό με όλο το σεβασμό στην ομάδα της Εύβοιας) η Κύμη δεν μπορεί να αποτελέσει μέτρο σύγκρισης. Από την άλλη οι παίκτες κρίνονται και στα δύσκολα και σε βάθος χρόνου. Και όπως είπαμε και παραπάνω, ο παίκτης μόλις ήρθε στην Ελλάδα και αγωνιστικά είναι ανέτοιμος ακόμα.

Το λέει και ο ίδιος

Μα το είπε και ο ίδιος ο Κιλπάτρικ στην ΕΡΤ μετά το ματς: «Ακόμα προσαρμόζομαι στα δεδομένα του ευρωπαϊκού και ελληνικού μπάσκετ. Είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με τις ΗΠΑ. Έχω να τρέξω πάνω κάτω σε παιχνίδι από τον Ιούλιο».

Εχει το «πακέτο»

Από την έδειξε σημάδια ότι έχει το «πακέτο» που θέλει ο Παναθηναϊκός. Είναι δυνατός και γρήγορος. Εχει πολύ γρήγορο πρώτο βήμα και πολύ καλή πρώτη ντρίμπλα. Είναι μεν κλασικό «2άρι», αλλά «βλέπει» γήπεδο και μπορεί να βοηθήσει στην δημιουργία. Η ασίστ που έδωσε στον Λοτζέσκι το έδειξε αυτό.

Προσπαθεί στην άμυνα και έχει το ένστικτο του δολοφόνου στην επίθεση. Ειδικά εκεί δείχνει ότι μπορεί να λύσει τις δυσλειτουργίες που είχε η πράσινη επίθεση στο σουτ και ειδικά στα τρίποντα. Είχε 4/7 τρίποντα και όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες του είχαν 2/14!

Το θέμα είναι όμως, να προσαρμοστεί και να δείξει ότι μπορεί να γίνει ηγέτης δίπλα στον Καλάθη όταν η μπάλα θα καίει και τα ματς θα είναι φωτιά.