Διάθεση για λόγια δεν υπήρχε, όπως είναι φυσιολογικό, από πλευράς Παναθηναϊκού. Η στενοχώρια από την απώλεια του τίτλου είναι μεγάλη κάτι που αποτυπώνεται και από τις δηλώσεις του Κώστα Τσαρτσαρή, ο οποίος ήταν ο μόνος “πράσινος” που μίλησε κατά την αποχώρηση του τριφυλλιού από το ΣΕΦ.

“Αυτή η ήττα έφερε την απώλεια του πρωταθλήματος, μας πονάει γιατί αλλιώς έχουμε μάθει. Ήταν δύσκολο το φετινό πρωτάθλημα. Άμα το δούμε σφαιρικά θα δούμε πως αυτή η ομάδα έχει καταφέρει πάρα πολλά, έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους. Έτσι είναι ο αθλητισμός, κάποιος κερδίζει κάποιος χάνει”ήταν οι πρώτες κουβέντες του πολύπειρου φόργουορντ, ο οποίος συνέχισε:

“Δεν είχαμε το πλεονέκτημα της έδρας, γνωρίζαμε πως ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα απέναντι σε έναν πολύ καλά προετοιμασμένο και με καλή ψυχολογία Ολυμπιακό. Δεν έχουμε και πολλά πράγματα να πούμε αυτή την ώρα, ό,τι ειπωθεί θα ειπωθεί εν θερμώ. Είμαστε απογοητευμένοι“.

Όσο για την επόμενη μέρα; “Πρέπει να ανασυνταχθούμε, να δούμε τι έφταιξε, να βρεθεί μία λύση στην ομάδα, καταρχήν, για την επόμενη μέρα”, ενώ αναφέρθηκε και στην αμφισβήτηση και τον χαρακτηρισμό “τελειωμένοι” που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των τελικών για να περιγράψουν την κατάσταση του Παναθηναϊκού:

“Πολλά χρόνια το έλεγαν αυτό, αλλά η ομάδα πάντα έβρισκε τον τρόπο να πρωταγωνιστεί και να κατακτά τίτλους. Η ομάδα θα προχωρήσει όποιοι κι αν είναι στο ρόστερ, στο τεχνικό τιμ και την διοίκηση. Ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ιδέα. Θα βρει τον δρόμο του και ακούγοντας, καταρχήν, πως οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι παραμένουν στην ομάδα το μέλλον προμηνύεται λαμπρό”.

Κατά την έξοδο της ομάδας από τα αποδυτήρια υπήρξαν μερικοί… αστυνομικοί και σεκιούριτι που προσπάθησαν να αναπτερώσουν το ηθικό των παικτών του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, με κύριο αποδέκτη τον Δημήτρη Διαμαντίδη, οι οποίοι του είπαν χαρακτηριστικά “Ψηλά το κεφάλι Μητσάρα. Καλή συνέχεια”.

Από την άλλη, όμως, υπήρξαν “ερυθρόλευκοι” φίλαθλοι, η πλειοψηφία των οποίων ήταν μάλιστα γυναίκες, οι οποίοι φρόντισαν να… πικάρουν και να ειρωνευτούν την ομάδα του Παναθηναϊκού τονίζοντας με κάθε τρόπο πως ήρθε η σειρά του Ολυμπιακού να χτίσει τη δική του δυναστεία.