Μόνο οι φανέλες του Παναθηναϊκού θυμίζουν πια το ένδοξο παρελθόν και την τεράστια ιστορία της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει τον κατήφορο και δεν σταματάει με τίποτα και οι ευθύνες βαραίνουν όλους στην ομάδα με πρώτο τον Γιώργο Βόβορα. Το «τριφύλλι» έχει φτάσει τις 4 σερί ήττες, είναι στο 2-6 και έχει φτάσει σε ιστορικό χαμηλό.

Ο προπονητής του τριφυλλιού δεν φταίει βέβαια, για όλα. Η ομάδα είναι στην πιο δύσκολη και παράξενη εποχή της. Είναι σε ένα κόσμο που δεν έχει ξαναζήσει από την στιγμή που οι αείμνηστοι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος πήραν τγα ηνία.

Η αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου άλλαξε τα πάντα. Η ομάδα αναγκάστηκε να ζει πια με πολύ χαμηλό μπάτζετ και κατέβασε τον πήχη τόσο κάτω, όσο δεν πάει.

Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι η εικόνα που έχει είναι η εικόνα που της αρμόζει. Το ρόστερ του Παναθηναϊκού μπορεί να μην έχει καμία σχέση με τα λαμπερά ρόστερ των χρυσών στιγμών της ομάδας. Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι η ομάδα δίκαια είναι στο 2-6 και έχει αυτή την κάκιστη εικόνα.

Στον σχεδιασμό έγιναν λάθη με πρώτο αυτό του πλέι μέικερ. Εντάξει, δεν είπαμε να βρει ο Παναθηναϊκός αμέσως έναν νέο Καλάθη, αλλά το να έχει αλλάξει 3 πλέι μέικερ ως τώρα (πρώτα ήταν ο Jackson, μετά ο Sykes και τώρα ο Mack), κάτι δείχνει.

Επίσης, ο Sant-Roos δεν είναι πόιντ γκαρντ. Το ξαναλέμε. Δεν είναι πόιντ γκαρντ! Είναι ένας φιλότιμος παίκτης, που βλέπει γήπεδο, αλλά είναι κακός χειριστής της μπάλας, είναι κακός σουτέρ και παρασύρεται όταν τον παίζουν under και επιμένει να σουτάρει. Ο Κουβανός μπορεί να παίξει καλύτερα στο «3», είναι εξολοθρευτής στην άμυνα, μπορεί να κάνει πολλές δουλειές και είναι άδικο να καίγεται στο «1».

Ο Mack μπορεί να δώσει λύσεις, αλλά ο Βόβορας δεν τον εμπιστεύεται ακόμα και επιμένει στον Sant-Roos.

Από την άλλη η ομάδα παίζει άμυνα με τα μάτια και αυτό είναι ευθύνη του προπονητή. Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες για να μπορέσει να παίξει κάποιας μορφής καλή άμυνα.

Εχει τους ψηλούς για hedge out (πλην Παπαγιάννη) και αλλαγές.

Στους κοντούς υπάρχει θέμα, καθώς ο Nedovic δεν έχει την άμυνα στα καλά χαρτιά του, ο Foster έχει εξαφανιστεί τελευταία. Από την άλλη όμως, ο Mack μπορεί να δώσει λύσεις μαζί με τον Sant-Roos πάνω στα αντίπαλα γκαρντ.

Ευθύνη του Βόβορα είναι και οι κακές επιλογές στην επίθεση. Η ομάδα παίζει… μονόπαντα. Δεν απειλεί με πικ ‘εν ρολ, δεν τρέχει (εδώ είναι θέμα της έλλειψης «άσου»), κολλάει στην επίθεση, πάει σε σετ παιχνίδι και αποσυντονίζεται.

Μέσα σε όλα είναι και τα πολλά και παιδικά λάθη, που κάνει συνέχεια η ομάδα. Αυτό δείχνει έλλειψη συγκέντρωσης και το πιο κακό ειναι ότι δείχνει έλλειψη αυτοματισμών ακι χημείας. Και αυτό ειναι φυσικά ευθύνη του πράσινου κόουτς.

Ο Βόβορας είναι ένας προπονητής με τεράστιες προοπτικές. Κλήθηκε να αναλάβει ένα δύσκολο έργο σε μια κακή συγκυρία. Έχει το ταλέντο να στρώσει την ομάδα. Μέχρι τώρα όμως, δεν τα έχει καταφέρει…

Και το κακό είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν δείχνει να αλλάζει τελευταία. Κι αν συνεχίσει έτσι, ο κατήφορος δεν θα έχει τέλος…