Ο Ιωάννης Παπαπέτρου θέλει το ροζ φύλλο αγώνα με τον Παναθηναϊκό απέναντι στην παλιά του ομάδα, τον Ολυμπιακό στο «αιώνιο ντέρμπι» (9/10) για πολλούς λόγους. Ιδού κάποιοι… Για να πάρει ο Παναθηναϊκός μια σημαντική νίκη επί του «αιώνιου αντιπάλου». Για να πάει η ομάδα στο 2-0. Δεν είναι όμως, μόνο αυτοί κάποιοι από τους λόγους που ο 26χρονος αρχηγός του «τριφυλλιού» θέλει τη νίκη την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ.

Την θέλει και για ένα άλλο ιστορικό λόγο. Αν ο Παπαπέτρου κερδίσει το ματς με τον Παναθηναϊκό, τότε ο παίκτης θα γίνει «100άρης» και θα φτάσει τις 100 νίκες στην Euroleague.

Η πρώτη του νίκη, που ήταν «χιτσκοκική»

Το Basketblog ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεων και θυμάται την πρώτη φορά που ο Ιωάννης Παπαπέτρου έπαιξε και είδε την ομάδα του να κερδίζει.

Ο «Παπ» είχε έρθει στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2013 σε ηλικία 19 ετών. Μάλιστα ο Ολυμπακός είχε δώσει μάχη με την νυν ομάδα του Παπαπέτρου, τον Παναθηναϊκό για να τον αποκτήσει και να τον φέρει στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ και το NCAA όπου έπαιζε με το Πανεπιστήμιο Texas.

Στις 15 Νοεμβρίου 2013 ο Ολυμπιακός υποδεχόταν την Zielona Gora στο ΣΕΦ στην 5η Αγωνιστική της διοργάνωσης.

Ο τότε προπονητής της ομάδας, που είναι και σήμερα στον «ερυθρόλευκο» πάγκο ο Γιώργος Μπαρτζώκας έριξε τον «πιτσιρικά» Παπαπέτρου για πρώτη φορά στα νερά της Euroleague. Ο «Παπ» δεν έκανε κάτι. Δεν πήρε καμιά προσπάθεια στα 4΄.29΄΄ που έμεινε στο παρκέ και έκανε μόνο 2 φάουλ.

Πανηγύρισε όμως, με τον Ολυμπιακό την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση σε ματς που έπαιξε.

Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν την Zielona Gora με 79-77 σε ένα ματς, που έσπασε καρδιές και είχε «χιτσκοκικό» φινάλε!

Ο Ολυμπιακός έχανε 77-76, αλλά στο τελευταίο δευτερόλεπτο ο Μάντζαρης έριξε μια τρίποντη ρουκέτα από το πλάι, βρήκε στόχο, ανατίναξε τα όνειρα των φιλοξενουμένων για το μεγάλο «διπλό» και χάρισε τη νίκη στους «ερυθρόλευκους» με 79-77.

 

ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΗΣ EUROLEAGUE ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

 

 

 

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ «ΧΙΤΣΚΟΚΙΚΗΣ» ΠΡΩΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΣΤΗΝ EUROLEAGUE