Χθες (13/1) ο Σον Κιλπάτρικ έδειξε και μάλιστα σε άπταιστα ελληνικά ότι μάλλον έχει ως μότο ζωής το «Σεμνά και ταπεινά». Και δεν το λέμε εμείς αυτό. Ο ίδιος το είπε χρησιμοποιώντας μάλιστα μια ελληνική λέξη για να το πει. Σε μια ανάρτηση που είχε βάλει στο Instagram είχε γράψει στα ελληνικά: «Ταπεινός». 

Σήμερα (14/1) δεν ήταν διόλου ταπεινός στο παρκέ του κλειστού της Χαλκίδας στο ματς με την Κύμη στο ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό. Εμεινε στο παρκέ 23΄.09΄΄ και έδειξε ότι διαθέτει το «πακέτο» το οποίο είχε κάνει τον Ρικ Πιτίνο να ζητήσει τη μεταγραφή του. Εδειξε ότι είναι ένας γρήγορος και δυνατός γκαρντ με φονικό σουτ. Είχε 20 πόντους με 2/2 βολές, 3/4δ δίποντα, 4/7 τρίποντα, πήρε 3 ριμπάουντ, έδωσε 1 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα και είχε μόλις 1 λάθος!

Παρά την σπουδαία μπασκετική του παράταση όμως, παρέμεινε σεμνός και ταπεινός μετά ο ματς. Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ δεν άρχισε τα μεγάλα λόγια. Κάθε άλλο. Είπε ότι θέλει δουλειά ακόμα:

Αναλυτικά ο Αμερικανός γκαρντ είπε:

«Ακόμα προσπαθώ να προσαρμοστώ στο παιχνίδι. Είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με τις ΗΠΑ. Προσπαθώ να προσαρμοστώ. Έχω να τρέξω πάνω κάτω σε παιχνίδι από τον Ιούλιο. Ακόμα προσαρμόζομαι στα δεδομένα του ευρωπαϊκού και ελληνικού μπάσκετ.

Θα είμαι έτοιμος για Ζαλγκίρις. Θα έχουμε πάλι πίσω τον Νικ που είναι ο ηγέτης μας. Περιμένω να παίξω μαζί του. Είμαι απόλυτα σίγουρος πως ο κόουτς Πιτίνο θα μας έχει έτοιμους για την Παρασκευή.  Μου αρέσουν πολύ οι συμπαίκτες μου. Δουλεύουν σκληρά. Έχουμε ένα νέο γκρουπ παικτών και όλοι μαθαίνουν. Ο Γιώργος (Καλαϊτζάκης) γίνεται όλο και καλύτερος μέρα με τη μέρα. Είναι σημαντικό αυτό και εμείς πρέπει να συνεχίζουμε να δουλεύουμε ως ομάδα».