Τον Δεκέμβριο του 2012 ο Παναθηναϊκός είχε κάνει όλο τον κόσμο να παραμιλάει, καθώς έφερε από το ΝΒΑ έναν από τους μεγαλύτερους σουτέρ του καλύτερου πρωταθλήματος του πλανήτη, τον Τζέισον Καπόνο. Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν τότε 31 ετών, είχε περάσει από το ΝΒΑ από Κλίβελαντ, Σάρολτ, Μαϊάμι, Τορόντο Φιλαδέλφεια και Λέικερς. είχε παίξει 509 ματς σε κανονική περίοδο και είχε μ.ο. 6,7 πόντους με 43,4% στα τρίποντα, ενώ στα πλέι οφ είχε παίξει 10 ματς με μέσο όρο 9,8 πόντους με 53,6% στα τρίποντα. Οι αριθμοί του μιλάνε από μόνοι τους!

Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος και πάλι (απομένουν οι υπογραφές στα συμβόλαια, κάτι που θα γίνει εντός της ημέρας) να τινάξει ξανά την μπάνκα στον αέρα και να φέρει άλλον ένα τεράστιο «μπόμπερ» του ΝΒΑ τον Τζίμερ Φριντέτ.

Η επικείμενη μεταγραφή του 30χρονου Αμερικανού είναι τεράστια και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι.

Το θέμα είναι όμως, να μην ξαναζήσει ο Παναθηναϊκός την ιστορία με τον Καπόνο. Διότι ο Καπόνο είχε έρθει ως Θεός, αλλά δεν έπιασε και έφυγε νύχτα τον Μάρτιο του 2013. Ηθελε να είναι το επίκεντρο, δεν νοιαζόταν για την άμυνα και τα συστήματα και φυσικά δεν έπιασε στον Παναθηναϊκό.

Ο Καπόνο πρόλαβε να παίξει 8 ματς στην Ευρωλίγκα. Μάλιστα σε κανένα δεν ήταν βασικός. Είχε μ.ο. 7,4 πόντους με 46,2% στα τρίποντα, 1 ριμπ., 1ασ. σε 15΄.29΄΄. Στην Α1 είχε παίξει σε 9 ματς και είχε μ.ο. 7,78 πόντους με 44,1% στα τρίποντα, 1,5 ριμπ., 2,1ασ. σε 19΄.10΄΄.

Τα «μείον» που πρέπει να καλυφθούν

Ας πάμε όμως, στον Φριντέτ. Ο Αμερικανός είναι ένας τεράστιος σκόρερ και ένας σουτέρ «δολοφόνος». Είχε 43,4% στο ΝΒΑ!

Εχει μάθει όμως, να είναι το απόλυτο σημείο αναφοράς. Θέλει να έχει την μπάλα στα χέρια του, θέλει να είναι το επίκεντρο στην επίθεση. Επίσης δεν πασάρει συχνά (στο ΝΒΑ είχε μόλις 1,4 ασίστ στα 241 ματς που έπαιξε), ενώ δεν… ασχολείται με την άμυνα.

Ο παράγοντας Πεδουλάκης

Όπως και τότε με τον Καπόνο, έτσι και τώρα με τον Φριντέτ προπονητής στην ομάδα είναι ο Αργύρης Πεδουλάκης. Ο «Αρτζι» θέλει η ομάδα να είναι πιστή στο πλάνο, δεν… τρελαίνεται για την… ατομική πρωτοβουλία και φυσικά έχει ως… Θεό την άμυνα..

Ο Πεδουλάκης έτσι έχει το δύσκολο έργο να… προσαρμόσει στην ομάδα τον Φριντέτ και να μην τον αφήσει να γίνει… Καπόνο. Να του δώσει σημαντικό ρόλο, αλλά να μην τον αφήσει να νομίζει ότι θα κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ. Να τον κάνει πιο ομαδικό, να τον βάλει στο κομμάτι της δημιουργίας και φυσικά να τον πείσει να βοηθάει όσο μπορεί στην άμυνα, όπου η ομάδα αποδυναμώθηκε στις θέσεις «1-3» μετά την φυγή του Θανάση Αντετοκούνμπο και του Κιλπάτρικ.

 

O TZEΪΣΟΝ ΚΑΠΟΝΟ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

 

 

 

 

Ο ΤΖΙΜΕΡ ΦΡΙΝΤΕΤ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ