Ο Ρικ Πιτίνο έριξε την βόμβα μετά την ήττα από την Μακάμπι (24/1), καθώς αποκάλυψε ότι υπάρχει ενδεχόμενο ο Κιθ Λάνγκφορντ να χάσει την σεζόν. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε σήμερα (25/1) στο φως ότι όντως ο παίκτης (είναι εκτός δράσης από τις 22/12 οπότε και είχε υποστεί θλάση στο ματς με την Αρμάνι) έχει σοβαρό θέμα, καθώς έχει χτυπηθεί από το σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών και προσπαθεί να γλιτώσει το νυστέρι και να επανέλθει στα παρκέ μέσω συντηρητικής αγωγής.

Η συντηρητική αγωγή μπορεί όντως να δώσει λύση. Θέλετε παράδειγμα; Αν και μπασκετικοί, θα χρησιμοποιήσουμε ένα ποδοσφαιρικό παράδειγμα. Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Λούκας Μπογιέ είχε το ίδιο πρόβλημα και το καταπολέμησε όχι με χειρουργείο, αλλά με συντηρητική αγωγή. Εμεινε, βέβαια 3.5 μήνες εκτός δράσης, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Από την άλλη παρόμοια προβλήματα είχαν στο παρελθόν πολλοί Ελληνες μπασκετικοί παίκτες και μάλιστα πολύ μεγάλα ονόματα όπως ο Σπανούλης, ο Διαμαντίδης και ο Τσαρτσαρής. Ο Σπανούλης το πάλεψε με συντηρητική αγωγή, αλλά τελικά έκανε χειρουργείο, ενώ στο… νυστέρι κατέφυγαν και οι «3D» και «Τσάρτσα».

Ο Λάνγκφορντ έχει μείνει ήδη 1 μήνα εκτός δράσης και το κακό είναι ότι συνεχίζει να πονάει. Αυτό είναι ένα πρόβλημα. Ακόμα όμως, δεν έχει φανεί αν θα οδεύσει προς το χειρουργείο. Ο Αμερικανός πήγε σε ειδικό χειρούργο και κάνει την αγωγή μαζί του. Ακόμα δεν έχει φανεί, αν θα αποφύγει το χειρουργείο, αλλά ο πόνος που συνεχίζεται είναι ένα κακό… μήνυμα.