Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση του Keifer Sykes. Μια απόκτηση όμως, που έγινε όχι με μονοετές συμβόλαιο, αλλά με συμβόλαιο ενός μήνα (και μετά βλέπουμε…). Ο 26χρονος Αμερικανός γκαρντ δεν αποτελεί τον πρώτο ξένο που υπέγραψε μηνιαίο συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό, καθώς στη ιστορία της ομάδας υπήρχαν άλλοι 5 παίκτες που ήρθαν από το εξωτερικό με συμβόλαιο για 1 μήνα και έτσι ο Sykes είναι ο 6ος παίκτης αυτής της λίστας..

Ο άοσμος και άχρωμος Brandon Hunter

Tον Ιανουάριο του 2006 ο Παναθηναϊκός φέρνει στην Ελλάδα τον Αμερικανό σέντερ Brandon Hunter. Μάλιστα το μηνιαίο συμβόλαιο του παίκτη το είχε υπογράψει ο αείμνηστος Θανάσης Γιαννακόπουλος στην κοπή την πίτας της ΚΑΕ.

Οι πράσινοι έφεραν τον Hunter για να μπορούν να καλύψουν τους συχνούς τραυματισμούς του Dejan Tomasevic.

Ο Αμερικανός ήταν άχρωμος και άοσμος, έπαιξε μόλις σε 2 ματς και τον Μάρτιο έφυγε, με προορισμό την Nancy.

O Milos Vujanic

Τη σεζόν  2006-07 ο Παναθηναϊκός φέρνει στο ΟΑΚΑ με συμβόλαιο ενός μήνα, έναν Σέρβο παίκτη, που αν δεν είχε χτυπηθεί από τους τραυματισμούς θα έκανε τεράστια καριέρα λόγω του τρομερού ταλέντου του. Ο λόγος για τον Milos Vujanic.

Τον Σέρβο έφερε στην ομάδα ο Zeljiko Obradovic γιατί η σούπερ μεταγραφή που είχε κάνει τότε το τριφύλλι με τον NBAer Tony Delk, αποδείχτηκε «φούσκα», καθώς ο Αμερικανός δεν έκανε τίποτα και ο Zoc ήθελε άλλη μια λύση στα γκαρντ.

Ο Vujanic δεν έμεινε τελικά 1 μήνα. Υπέγραψε νέο μηνιαίο συμβόλαιο όταν τελείωσε το πρώτο και μετά υπέγραψε νέο συμβόλαιο ως το τέλος της σεζόν. Αποδείχτηκε σημαντικό γρανάζι και σήκωσε με την ομάδα την κούπα της Euroleague στο φάιναλ φορ της Αθήνας.

Ο Jurica Golemac

Τον Οκτώβριο του 2009 ο Παναθηναϊκό φέρνει στην ομάδα τον Σλοβένο Jurica Golemac, ο οποίος έμεινε στην ομάδα ως τον Δεκέμβριο και στη συνέχεια μετακόμισε στην Alba.

Οι Julian Wright και Janis Blums

O Αμερικανός Julian Wright και ο Λετονός Janis Blums ήρθαν το 2014 στον Παναθηναϊκό με μηνιαία συμβόλαιο.

Ο Wright δεν έπιασε, έμεινε δυο μήνες και έφυγε για την Ιταλία (Trento). Ο Λετονός μπόμπερ έπιασε και έμεινς ως το τέλος εκείνης της σεζόν.

 

Ο KEIFER SYKES EN ΔΡΑΣΕΙ