Για τη Σόφια αναχώρησε σήμερα το μεσημέρι η αποστολή του Παναθηναϊκού προκειμένου για την συμμετοχή στο τουρνουά της Λουκόιλ Ακαντέμικ. Οι “πράσινοι” μπήκαν στο αεροπλάνο με προορισμό τη γειτονική Βουλγαρία χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος αποκλείστηκε από την αποστολή λόγω ενοχλήσεων στο δεξί γαστροκνήμιο.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης λίγο πριν την αναχώρηση των Κυπελλούχων Ελλάδος δήλωσε: “Ταξιδεύουμε στην Σόφια για το πρώτο, δυνατό, τουρνουά με σημαντικό στοιχείο την απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά και του Ούκιτς. Δηλαδή θα αγωνιστούμε χωρίς να έχουμε δύο από τους τρεις πλέι μέικερ της ομάδας.

Έχουμε αυτές τις δύο απουσίες σε μία καίρια θέση που πολύ δύσκολα μπορείς να την καλύψεις. Αυτό που έχω πει και στους παίκτες είναι ότι πρέπει όλα να τα βλέπουμε θετικά. Μέσα από τους αγώνες αυτούς θα πρέπει να μάθουμε να δουλεύουμε και χωρίς τον Διαμαντίδη“, για να συνεχίσει λέγοντας:

Είναι ένα καλό τεστ για εμάς και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Από την άλλη έχουμε μαζί μας τον Άρμστρονγκ, την τελευταία χρονικά προσθήκη μας. Δεν είναι πολύ καιρό μαζί μας και προσπαθούμε όλοι να τον βοηθήσουμε να προσαρμοστεί όσο γίνεται πιο γρήγορα”.

Όσο για τον απόντα Ρόκο Λένι Ούκιτς; “Από τη Δευτέρα θα είναι μαζί μας και ο Ούκιτς, ενώ είμαστε στην αναζήτηση ενός ακόμη παίκτη. Μας ενδιαφέρει σε αυτό το τουρνουά να δούμε σε τι κατάσταση είναι όλοι.

Αυτό που θέλουμε και πρέπει να γίνει είναι να συνεχίσουμε να βλέπουμε την διάθεση που έχουν οι παίκτες, το ομαδικό πνεύμα αλλά και σιγά – σιγά να βγαίνουν και οι αυτοματισμοί. Και από εκεί και πέρα με την επιστροφή να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας, να διορθώσουμε λάθη και να συνεχίσουμε τη δουλειά με τη βοήθεια και του βίντεο. Η εικόνα είναι πιο δυνατή από την ομιλία”.

Από την πλευρά του, ο Χάρης Γιαννόπουλος, τόνισε: “Τα φιλικά σε αυτή την περίοδο, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Βλέπεις τι έχεις κάνει μετά από τόση δουλειά στις προπονήσεις και έχεις την ευκαιρία να “δεθείς” ως ομάδα. Θα είναι λίγο περίεργα, καθώς θα λείπουν δύο πλέι μέικερ, ο Διαμαντίδης και ο Ούκιτς, αλλά θα πρέπει εμείς να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να καλύψουμε αυτές τις σημαντικές απουσίες.

Είναι οι παίκτες που θα κινούν τα νήματα από την περιφέρεια, αλλά θα δούμε πως θα λειτουργήσουμε και χωρίς αυτούς. Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στην ομάδα, αλλά δεν νομίζω ότι θα αλλάξει το γεγονός ότι η άμυνα θα είναι το κλειδί. Όλα θα ξεκινούν από εκεί, ενώ στην επίθεση αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να διαβάζουμε τις φάσεις γρήγορα και να αναγνωρίζουμε τα πλεονεκτήματά μας”.