Χαρούμενος για τη νίκη της ομάδας του, αλλά άκρως προσγειωμένος παρουσιάστηκε ο Ρόκο Λένι Ούκιτς με δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό. Ο Κροάτης γκαρντ του Παναθηναϊκού τόνισε αρχικά πως “κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο, ειδικά όταν παίζεις σε τελικούς απέναντι στους Πρωταθλητές Ευρώπης. Παίξαμε εξαιρετικά σήμερα, ειδικά στην άμυνα. Σήμερα είναι ίσως η καλύτερη εμφάνισή μας στη χρονιά όσον αφορά τον αμυντικό τομέα και αυτό ήταν που μας έδωσε τη νίκη”, για να συνεχίσει:

“Σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να είσαι προετοιμασμένος ότι δεν θα έχεις καλές επιλογές στην επίθεση γιατί αντιμετωπίζεις μία σπουδαία ομάδα. Γι αυτό πρέπει να είσαι έτοιμος να κάνεις κάποιες προσπάθειες υπό δύσκολες συνθήκες. Σήμερα πετύχαμε μερικά καλάθια στο τέλος του χρόνου επίθεσής μας, ενώ ο Ολυμπιακός όχι γιατί ήμασταν συγκεντρωμένοι στην άμυνα και στα 24”.”

Όσο για την… υπεραισιοδοξία; Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, όπως τόνισε ο ίδιος: “Η σειρά είναι απλά το 1-0. Αποκτήσαμε εμπειρία από τα παιχνίδια με τη Μπαρτσελόνα, όπου είχαμε το προβάδισμα, αλλά ο αντίπαλος αντέδρασε και κέρδισε τη σειρά. Αυτή τη φορά πρέπει να είμαστε πιο έξυπνοι. Είμαστε προετοιμασμένοι για να παίξουμε όσα παιχνίδια χρειαστούν”.

Και κατέληξε αναφερόμενος στην άμυνα πάνω στον Βασίλη Σπανούλη: “Σήμερα συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από τον θάνατο του Ντράζεν Πέτροβιτς. Γι αυτό ήθελα να κάνω ένα μεγάλο παιχνίδι. Τρέφω απεριόριστο σεβασμό στον Ντράζεν γιατί είναι ο μεγαλύτερος παίκτης που έχει αναδείξει η Κροατία και αυτή η μέρα είναι μέρα μνήμης για όλους τους Κροάτες. Είπα στον εαυτό μου πως “δεν υπάρχει περίπτωση να παίξεις κακό μπάσκετ. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος”. Έδωσα τα πάντα στο παρκέ. Έχω παίξει απέναντι στον Σπανούλη πολλές φορές, αλλά χωρίς τις βοήθειες από τα άλλα παιδιά, όπως ο Λάσμε, δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω”.

Ραμέλ Κάρι: “Ανυπομονώ για την Κυριακή”

Ικανοποιημένος από την αμυντική συμπεριφορά του Παναθηναϊκού παρουσιάστηκε με δηλώσεις του στο τέλος του αγώνα ο Ραμέλ Κάρι. Ο Αμερικανός γκαρντ δήλωσε αρχικά πως “πιστεύω ότι παίξαμε εξαιρετική ομαδική άμυνα. Αυτό ήταν το “κλειδί” της νίκης“, και κατέληξε αναφερόμενος στο πως αντιμετώπισε την ατμόσφαιρα του αγώνα: “Υπήρχε εξαιρετική ατμόσφαιρα. Τώρα, περιμένω ακόμα καλύτερη ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. Είναι πολύ καλό για το μπάσκετ να είναι γεμάτο το γήπεδο. Ανυπομονώ για την Κυριακή”.