Κάτοχος τουρκικού διαβατηρίου, είναι από την περασμένη Δευτέρα (4/4) ο Αντώνης Φώτσης. Για οικογενειακούς και συναισθηματικούς λόγους, ο πολύπειρος φόργουορντ προχώρησε στις απαιτούμενες διαδικασίες και κατάφερε να πάρει στα χέρια του το συγκεκριμένο έγγραφο, ακολουθώντας το δρόμο του αδελφού του, ο οποίος το είχε λάβει πριν τρία χρόνια.

Η ιστορία αυτή, έχει να κάνει με την επιθυμία της μητέρας τους, η οποία δε βρίσκεται πια στη ζωή. Καταγόταν από την Κωνσταντινούπολη και είχε τουρκική υπηκοότητα, φοιτώντας έως τα 18 της χρόνια στη θεολογική σχολή της Πόλης. Η ίδια, ήθελε να έχουν και οι δύο γιοι της τουρκικό διαβατήριο και κάτι τέτοιο έγινε πράξη. Αμφότεροι σεβάστηκαν, αυτό που τους είχε ζητήσει και ολοκλήρωσαν τα «βήματα» που έπρεπε να κάνουν, ώστε να το εκπληρώσουν, με την υπόθεση αυτή να έχει ασφαλώς ένα μεγαλύτερο υπόβαθρο, από την απλή κατοχή ενός εγγράφου.

Άλλη μια παράμετρος, ασφαλώς, είναι και το δικαίωμα συμμετοχής στο τουρκικό πρωτάθλημα, όπου υπάρχουν περιορισμοί στους ξένους. Ο Φώτσης, δε θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα, καθώς η κατοχή του τουρκικού διαβατηρίου του ανοίγει διάπλατα την πόρτα.