Με την αναμενόμενη απομάκρυνση του Γιώργου Βόβορα από τον πάγκο του Παναθηναϊκού μόλις 5 περίπου μήνες μετά την πρόσληψή του, εξαιτίας της χθεσινής ήττας από το Λαύριο στο πλαίσιο της Basket League, οι διοικούντες της ομάδας ήδη αναζητούν τον αντικαταστάτη του, με το κυρίαρχο φαβορί να είναι ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, που είχε περάσει από το τιμόνι της ομάδας την τριετία 2012-15, όντας ο πρώτος βοηθός του Αργύρη Πεδουλάκη, αλλά και ως πρώτος προπονητής για ένα μικρό χρονικό διάστημα το 2015, μετά τη φυγή του Dusko Ivanovic.

Γενικά, στην καριέρα του, η οποία έχει εκκινήσει από το 2004, έχει περάσει από 7 διαφορετικές ομάδες, με τις ΑΕΚ και Ήφαιστο Λήμνου να είναι οι μοναδικές που έχει «τρέξει» ως head coach, ενώ αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως όλες τους είναι ελληνικές, κάτι που αποδεικνύει τη γνώση του για τα εθνικά δεδομένα.

 

Το κοινό σημείο με τον Βόβορα

Αν υπάρχει κάτι που τους συνδέει με τον Γιώργο Βόβορα αυτό είναι η σχέση που έχουν αναπτύξει ξεχωριστά με τον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος ήταν αυτός που τους εισήγαγε στον κόσμο της προπονητικής, αφού αμφότεροι αποτελούσαν επί χρόνια βοηθοί του, και έχουν εκφράσει την απαράμιλλη αγάπη τους στο πρόσωπο τους νυν τεχνικού του Περιστερίου.

 

Ήφαιστος Λήμνου

Το ομορφότερο διαμάντι του Μανωλόπουλου δεν είναι άλλο από τον Ήφαιστο Λήμνου, με τον οποίο πέτυχε 22 νίκες σε 46 παιχνίδια τις 2 προηγούμενες σεζόν στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, και άφησε θετικότατες εντυπώσεις για την ποιότητα που παρουσίασε και στις δύο μεριές του παρκέ, κερδίζοντας παράλληλα και ισάριθμες εισόδους στα ετήσια playoffs. Ωστόσο, οι οικονομικές συνθήκες οδήγησαν στην αφάνεια την ομάδα, και τον έμπειρο προπονητή στο ταμείο ανεργίας, από το οποίο φαίνεται πως θα ξεφύγει λίαν συντόμως!

 

Παράδοση κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος έχει αντιμετωπίσει συνολικά 4 φορές τους «πράσινους» ως πρώτος προπονητής, μετρώντας ισάριθμες ήττες.

Πιο συγκεκριμένα, οι 3 προήλθαν όταν ήταν μέλος του Ηφαίστου, ενώ μια φορά ηττήθηκε ως head coach της ΑΕΚ, όταν και έχασε με 86-107 από το «τριφύλλι» εντός έδρας στο ΟΑΚΑ.

 

Τα «πράσινα» παιδικά χρόνια

Ο κύριος Μανωλόπουλος μεγάλωσε αρκετά κοντά στο ιστορικό γήπεδο του Παναθηναϊκού, τον «Τάφο του Ινδού», όπου και έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα σε ηλικία 11 ετών, στο πλευρό της ομάδας της καρδιάς του. Μπορεί να μην αγωνίστηκε ποτέ με την πρώτη ομάδα, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει δραματικά, αν πάρει την πρώτη full time ευκαιρία του ως προπονητής του «τριφυλλιού», κάνοντας έτσι πραγματικότητα ένα παιδικό του όνειρο…