Ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός το βράδυ της Πέμπτης (30/9) κόντρα στη Monaco και ηττήθηκε με χαρακτηριστική άνεση στη Γαλλία στην πρεμιέρα της φετινής EuroLeague, επεκτείνοντας ταυτόχρονα και την αναποτελεσματικότητά του εκτός έδρας στα 7 συνεχόμενα ματς.

Ένας από τους κύριους λόγους της εύκολης αυτής αποτυχίας στο Πριγκιπάτο δεν ήταν άλλος από την πολύ κακή σε όλα τα επίπεδα εμφάνιση του Kendrick Perry, που έμεινε άποντος σε 20 λεπτά, ενώ ταυτόχρονα αστόχησε σε 10 σουτ εντός πεδιάς, αλλά και 4 τρίποντα.
Έτσι, μετρώντας απλά 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ στο διάστημα της παρουσίας του στο παρκέ, τελείωσε τον αγώνα με το χειρότερο PIR, κλείνοντας με -10 το χρόνο συμμετοχής του!

Αυτή η επίδοση ήταν ένα βήμα πριν τη χειρότερη όλων των εποχών, με τον Αμερικανό guard του «τριφυλλιού» να γλυτώνει μόλις για 4 μονάδες το άτυπο ρεκόρ του Luka Zoric, που είχε μετρήσει -14 σε ένα ματς της Fenerbahce το 2013.

Ταυτόχρονα, ο Παναθηναϊκός δε βρήκε ποτέ συνέπεια στην κυκλοφορία του, μοιράζοντας μόλις 7 ασίστ για 8 λάθη σε 26 καλάθια -και γι΄ αυτό ευθύνεται κυρίως η δυστοκία των Perry και Nedovic, που συνολικά έμειναν στα 0-17 σουτ (0-8 τρίποντα) σε 32 λεπτά αθροιστικά στο παρκέ, αλλά και τα 4 λάθη (50% της ομάδας) και το -19 στο PIR.

Και όταν μια ομάδα όπως αυτή του Δημήτρη Πρίφτη -που βλέπει τη Monaco να εξελίσσεται σε… κακό του δαίμονα- με οφθαλμοφανές πρόβλημα στο μακρινό σουτ, παίρνει… κουλούρα από 2 εκ των κορυφαίων της επιθετικών παικτών, τότε δεν είναι δυνατόν να έχει τύχη κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο!