Ο Παναθηναϊκός ψάχνει για πόιντ γκαρντ από τη στιγμή που άφησε ελεύθερο τον Pierre Jackson. O Keifer Sykes δεν έχει δείξει ακόμα τι μπορεί να κάνει, αλλά και να κάνει… παπάδες η ομάδα συνεχίζει να έχει τεράστιο θέμα στην θέση «1» και να μην έχει πρωτοκλασάτο «άσο» και το «τριφύλλι» δείχνει να έχει στο μυαλό του την περίπτωση επιστροφής του Tyrese Rice.

O Αμερικανός γκαρντ, που ήταν πέρσι στην ομάδα, ολοκλήρωσε το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ (είχε συμφωνήσει να παίξει με την «Ένωση» μόνο στο Final-8 του Basketball Champions League) και είναι ελεύθερος και ωραίος στην αγορά.

Από την άλλη, βέβαια, λέει και ξαναλέει ότι σκέφτεται να αποχωρήσει από τα παρκέ. Αυτό το έλεγε βέβαια και πριν κλείσει στην ΑΕΚ, αλλά τελικά άλλαξε γνώμη και έκλεισε στους «κιτρινόμαυρους» για το Final-8.

Η ΑΕΚ μάλιστα ήθελε να τον κρατήσει, αλλά τελικά το όλο θέμα δεν προχώρησε.

Ο Παναθηναϊκός έχει τον Rice στην σκέψη του για την θέση του «άσου», που ψάχνει. Και τον έχει για πολλούς λόγους.

Ο Αμερικανός έδειξε στο Final-8 ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και είχε μέσο όρο στο BCL 15,7 πόντους, 4,7 ασίστ, 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και μόλις 1 λάθος στα 3 ματς με την ΑΕΚ στο Final-8.

Είναι ένας πόιντ γκαρντ που δεν χρειάζεται συστάσεις. Ξέρει τον Παναθηναϊκό απ’ έξω κι ανακατωτά.

Με τον Παναθηναϊκό ο Rice είχε πέρσι μέσο όρο με τον Παναθηναϊκό στην Euroleague 10 πόντους με 38% στα τρίποντα, 1,1 ριμπάουντ, 2,8 ασίστ και μόλις 1,8 λάθη. Στην Basket League είχε μέσο όρο 10,1 πόντους με 41,4% στα τρίποντα, 2,3 ριμπάουντ, 4,6 ασίστ, αλλά και 2,3 λάθη.

Οι 41 πόντοι απέναντι στον Ολυμπιακό

Ο Rice είχε κάνει πέρσι όλη την Euroleague να παραμιλάει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 6/12/2019 στο ΟΑΚΑ. Ο Αμερικανός πήρε φωτιά σε εκείνο το ματς και έκανε στάχτη το αντίπαλο καλάθι. Έβαλε 41 πόντους με 8/16 τρίποντα, 5/7 δίποντα, 7/7 βολές στα 30΄.13΄΄ που έπαιξε και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της πράσινης νίκης με 99-93 στην παράταση (κ.α. 86-86).

 

ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΚΡΕΣΕΝΤΟ ΤΟΥ RICE ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ