Το μέλλον του Νικ Καλάθη στον Παναθηναϊκό είναι αβέβαιο και όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά! Η πρόταση του Παναθηναϊκού στον Καλάθη για μεγάλη μείωση στο συμβόλαιό του έχουν κάνει το θέμα της παραμονής του δύσκολο και τίποτα δεν αποκλείεται.

Μάλιστα ο Νικ Καλάθης σύμφωνα με ρεπορτάζ του Eurohoops είναι κοντά στην πόρτα της εξόδου από τον Παναθηναϊκό, ενώ το δημοσίευμα αναφέρει ότι το… διαζύγιο θα είναι συναινετικό.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει

Αυτή τη στιγμή δεν ξέρει κανείς που θα καταλήξει η ιστορία. Κι αυτό από μόνο του είναι πρόβλημα! Διότι υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να απασχολεί τον Παναθηναϊκό η περίπτωση ενός παίκτη, του ηγέτη του μάλιστα, που βρίσκεται υπό καθεστώς συμβολαίου.

Η πρόταση για μείωση 40%

Από τη στιγμή που τον απασχολεί, υπάρχει θέμα. Και είναι κάτι που αποτελεί φυσικό επόμενο της λογικής της μείωσης του μπάτζετ που θα ακολουθήσει. Τα χρήματα που έχουν προταθεί στον Καλάθη είναι κατά 40% μειωμένα συγκριτικά με αυτά που προβλέπονται στο υπάρχον συμβόλαιο που ισχύει για τη νέα σεζόν και φτάνει τα 2,2 εκατ. ευρώ. Η μείωση δηλαδή που προτείνει ο Παναθηναϊκός είναι κάτι παραπάνω από 1 εκατομμύριο!

Φυσικά η πλευρά του παίκτη, σε πρώτη φάση δεν είναι θετική…

Κοστολογεί τον Καλάθη πολύ παραπάνω κι εκτιμά ότι μπορεί να βρει το συμβόλαιο που είχε στον Παναθηναϊκό (2,2 εκ.). Απλώς αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατό να υπάρξουν επαφές καθώς η κατάσταση δεν ευνοεί, τα συμβόλαια βρίσκονται σε ισχύ και καμία ομάδα δεν ξέρει… πως και τι.

Το πάνω χέρι δεν το έχει ο Παναθηναϊκός

Με την υπάρχουσα κατάσταση ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος. Κι αυτό πρέπει να το ομολογήσουμε. Ουσιαστικά ποντάρει μόνο στην περίπτωση που ο Καλάθης δεν θα βρει τα χρήματα που ζητά. Το να κάτσουμε και να μετρήσουμε ποιες ομάδες μπορούν ν’ ασχοληθούν με τον Καλάθη είναι μάταιο. Αλλά μπορούμε να μαντέψουμε: Οι ομάδες της Euroleague που θα αναζητούν γκαρντ επιπέδου και θα έχουν χρήματα να ξοδέψουν. Κι αυτές είναι μετρημένες στη διοργάνωση.

Πάντως θα πρέπει να τις αναζητήσουμε εκτός Ελλάδας κι αυτό είναι το σίγουρο… Διότι η περίπτωση του Ολυμπιακού απλά δε συγκεντρώνει ρεαλιστικές πιθανότητες.

Πως έχουν τα δεδομένα λοιπόν; Ότι η κατάσταση δεν ελέγχεται από τον Παναθηναϊκό από τον Καλάθη. Που θα αποφασίσει για το επόμενο βήμα της καριέρας του: Αν θα παραμείνει με μειωμένες αποδοχές ή αν θα εξαργυρώσει την αξία του στο μπασκετικό χρηματιστήριο.

Ο Νικ Καλάθης έκανε μέχρι την διακοπή της Euroleague άλλη μια σπουδαία σεζόν στην διοργάνωση με το τριφύλλι. Επαιξε σε 28 ματς και είχε μέσο όρο 13,3 πόντους, 9,1 ασίστ, 4,9 ριμπάουντ, 1,1 κλεψίματα.

Ο ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ