Ο Ιωάννης Παπαπέτρου δεν είναι ο μόνος παίκτης του Παναθηναϊκού, του οποίου η συμμετοχή θεωρείται αμφίβολη στο αυριανό παιχνίδι με την Anadolu Efes στο ΟΑΚΑ (27/10, 21:00). Στο ιατρικό δελτίο των “πράσινων” προστέθηκε εσχάτως και ο Okaro White.

Ο Αμερικανός φόργουορντ ταλαιπωρείται από τραυματισμό στη γάμπα και προς το παρόν θεωρείται αμφίβολος για το αυριανό ματς, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την προετοιμασία του Παναθηναϊκού και του Δημήτρη Πρίφτη.

ΠΡΙΦΤΗΣ: «ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΜΑΣ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ EFES»

«Ιδανικό είναι να πάει η ομάδα στο 3-4 μετά το τέλος της διαβολοβδομάδας και θα προσπαθήσουμε για αυτό. Χρειάζεται μια διαδικασία, πρέπει να παίξουμε καλύτερα, σωστότερα, με μεγαλύτερη συνέπεια και ενέργεια και αν ακολουθήσουμε τη διαδικασία, θα ανεβάσουμε τις πιθανότητες μας», τόνισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού μία ημέρα πριν από το παιχνίδι με την τουρκική ομάδα.

«Δεν ξέρω με πόσους θα έρθει (η Efes). Είναι τόσο ταλαντούχα ομάδα, που όποιοι και να έρθουν, υπάρχουν 9-10 παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν και να είναι σε υψηλή ποιότητα. Και εμείς έχουμε να διαχειριστούμε κάποια θέματα τραυματισμών. Να εστιάσουμε στον εαυτό μας και όχι στο πως θα εμφανιστεί η Efes», συνέχισε ο Πρόφτης, που σχολίασε για την προσαρμογή του Yogi Ferrell:

«Πρέπει να μάθει τους συμπαίκτες του, δεν είναι εύκολο για αυτόν. Πρέπει να καταλάβει το περιβάλλον, την Ευρώπη. Παίζει σε μια νευραλγική θέση. Χρειάζεται κι αυτός τον χρόνο του».

NEDOVIC: «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΙ»

Ο Nemanja Nedovic δήλωσε από τη μεριά του ενόψει του αγώνα με την Anadolu Efes: «Τα ματς στο ΟΑΚΑ έχουν μεγάλο αντίκτυπο για εμάς, θα έχουμε παραπάνω ενέργεια από τους οπαδούς. Από την άλλη πλευρά, πάντως, αντιμετωπίζουμε τους πρωταθλητές Ευρώπης και δεν θα είναι εύκολο. Πρέπει να προετοιμαστούμε καλά, να βάλουμε τον ρυθμό μας και να φτάσουμε στην τελευταία περίοδο για να κερδίσουμε το ματς.

Η Efes ξεκίνησε και πέρσι όχι καλά και στο τέλος αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, θα ανεβάσουν τον ρυθμό τους, θα πάρουν τις νίκες που θέλουν. Δεν ανησυχώ γι’ αυτούς, αλλά για εμάς, τι μπορούμε να κάνουμε στην άμυνα και στην επίθεση, η οποία δεν λειτουργεί καλά τον τελευταίο καιρό. Αλλά πρέπει να πάρουμε το τελευταίο δεκάλεπτο με την Maccabi και τις τρεις περιόδους με το Περιστέρι και να “χτίσουμε” πάνω σε αυτά. Παίξαμε καλή άμυνα και κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα. Η Efes είναι οι πρωταθλητές, το φαβορί, δεν κοιτάμε αυτούς, αλλά εμάς. Να είμαστε έτοιμοι για το ματς.

Πρέπει να είμαστε πιο σκληροί. Για να θέσουμε τον ρυθμό, να δούμε το ματς δεκάλεπτο-δεκάλεπτο, να μην βιαστούμε, να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον, και όταν φτάσουμε στο τελευταίο και να παίξουμε ένα παιχνίδι στο ίδιο επίπεδο από την αρχή μέχρι το τέλος».