Μετ’ εμποδίων συνεχίζεται η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το αυριανό εντός έδρας παιχνίδι με την Baskonia (28/1, 21:00) για την 23η αγωνιστική της EuroLeague. Λίγο οι τραυματισμοί, λίγο ο χιονιάς, δεν έχουν αφήσει τους “πράσινους” να προπονηθούν αυτή την εβδομάδα, με συνέπεια να περιμένει με πολλά προβλήματα τους Βάσκους.

Τουλάχιστον το βράδυ της Παρασκευής ο Δημήτρης Πρίφτης αναμένεται να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τον Stefan Jovic, συνεπώς ο Σέρβος πόιντ γκαρντ αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω του τα περισσότερα βλέμματα στο ΟΑΚΑ…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Πρίφτη για το αυριανό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Baskonia…

«Θα κάνουμε μια προπόνηση όλοι μαζί σήμερα, την πρωινή της Παρασκευής (28/1) και θα παίξουμε το παιχνίδι με την Baskonia. Είμαστε κάποιες μέρες σε απραξία, έχουμε κάποιους που είναι αμφίβολοι επειδή έχουν τραυματισμούς δεν είναι λίγοι είναι αρκετοί. Υπάρχουν αρκετοί προβληματισμοί αλλά πρέπει να τους ξεπεράσουμε. Ο Παπαγιάννης δε θα αγωνιστεί σίγουρα, ίσως και ο Macon μείνει εκτός. Ο Sant-Roos και ο Nedovic έχει κάποιες μικροενοχλήσεις και προβλήματα.

Ο Jovic θα συμμετέχει βέβαια, παρ’ όλο που είναι λίγο παρακινδυνεύμενο. Μετά τη φυγή του Perry θα πρέπει να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση γιατί είναι έξι ξένοι. Σε περίπτωση που θα λείπει ο Macon θα είναι πέντε, νομίζω είναι επιβεβλημένη η συμμετοχή του. Δεν γνωρίζω πόσο χρόνο θα έχει αλλά είναι ένας καλός παίκτης, έχει αξία. Έχει καιρό να παίξει πάντως και η ενσωμάτωση του θα πρέπει να γίνει σταδιακά για να μην του δημιουργήσουμε κάποιο πρόβλημα.

Θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, ακόμα και αν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών, κορωνοϊού ή καιρικές συνθήκες, πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε στην προπόνηση και στο παιχνίδι το αποτέλεσμα θα έρθει».

ΚΑΒΒΑΔΑΣ: «ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΑΙΜΕ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ»

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Βασίλης Καββαδάς στις καθιερωμένες δηλώσεις την παραμονή του αγώνα με την Baskonia. Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο διεθνής σέντερ, που αναμένεται να πάρει πάλι αρκετό χρόνο συμμετοχής λόγω της απουσίας του Γιώργου Παπαγιάννη

«Δείξαμε καλή εμφάνιση κόντρα στην Efes,. Στεναχωρηθήκαμε αρκετά γιατί αξίζαμε τη νίκη. Από εκεί και πέρα γυρίσαμε στην Ελλάδα προετοιμαστήκαμε για το παιχνίδι με τον Ηρακλή της Δευτέρας και εκείνο της EuroLeague της Τετάρτης, παρ’ όλα αυτά ο καιρός μας τα χάλασε με τα χιόνια στην Αθήνα.

Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου και να βοηθάω την ομάδα όπως μπορώ. Είχαμε την απώλεια του Παπαγιάννη και όλοι οι παίκτες πρέπει να βάλουμε πλάτη. Δεν είμαστε έτοιμοι, δεν έχουμε κάνει τις προπονήσεις που θα έπρεπε, παρ’ όλα αυτά είμαστε ο Παναθηναϊκός και πρέπει να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα.

Δεν μπορούμε να κλαίμε τη μοίρα μας, ο κορωνοϊός υπάρχει. Εμείς μπάσκετ παίζουμε, υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται στις ΜΕΘ και δεν ξέρεις τι τους ξημερώνει. Εμείς το ξεπερνάμε και συνεχίσουμε να παίζουμε μπάσκετ. Συμβαίνουν αυτά δε μπορείς να κάνεις κάτι ξαναμπαίνεις στην προπόνηση και κάνεις αυτό που ξέρεις».